Hur man blir biten…

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Hur man blir biten…

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av 2004-12-16 13:01.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11214

  anonymous
  Deltagare

  ….av en liten bil kallad V4.
  (lång historia. ska försöka sammanfatta)

  Jobbade för några år sedan som svetsare i Norge.
  Reste med en kamrat upp för att spara på kostnaderna. Kamraten beslöt sig för att bara köra en halv period till. (DVS 1.5 v istället för std 3 veckor) Därmed behövde jag en egen bil för att ta mig upp med och kunna jobba hela perioden. 2 dar till avresa, inga pengar hade jag, så vad göra??
  Jo, jag reste runt med en bekant och tittade ute bland gårdarna i trakten och visst, där stod den, min kärlek, en karolinerblå V4:a-73. Pratade med ägaren, erbjöd 500 kr, han skrattade och sa JA. I med bensin, laddat batteri och startade skönheten. (till fd ägarens stora förvåning!! 2 år sedan sist!!) Kopplingen slut, bromsar!?? Hem och panikrenovera bromsarna kopplingen får vänta. Ringer på avresedagen till min arbetskamrat, säger att jag köpt en V4-73. Han skrattar.. Han har köpt en bil han med, en värsting Mercedes, i Tyskland. Kostade massor.
  Jag säger till honom att jag ska försöka köra upp min V4:a till Norge utan koppling. (72 mil enkel!!) Måste stanna bilen för att få i ettan.
  Han skrattar och säger att han ska ge mig 2 timmars försprång, så att han kan plocka upp mig, när V4 dör..(mera skratt…) Åker iväg, ringer halvvägs till kamraten. Han är fortfarande 2 timmar efter mig på vägen. Sitter fast i rusningstrafik. Jag åkte i rätt tid…
  Ringer när jag är framme, resan har gått utan problem…För mig. Kamraten sitter fast halvvägs med ett skuret hjullager på sin nya, fina, blankpolerade Merca!!! he-he Hjullager finns…i Tyskland!!! 2 dar på hotell, verkstad…kostade honom 5000:- he-he!!

  Epilog:
  Fixade till koppling och lite annat, besiktigade V4:an, och den har behandlat mig väl i 5 år nu.
  Dags för mig att behandla den väl tillbaka, nu när den är veteran och allt! Har en exstra motor och växellåda liggande som jag ska göra något kul med. Få ut lite extra hästar kanske. Ett oskrivet blad, så att säga. Kommer att komma med massor av frågor, för jag har mycket att lära om denna fantastiska bil….hörs…MVH Fredrik Forshaga :tumme:

  #78643

  anonymous
  Deltagare

  Gammal är äldst! Det finns nästan inga bättre bilar än dom äldre,lätt mekade och med en charm som inget kan överträffa. Kul för polaren din… Skaffade han också en V4 efter detta?

  #78644

  anonymous
  Deltagare

  Vet inte. Han sa upp kontakten pga min efterföljande mobbning!!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng