Hur man blir biten…

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 V4 / Hur man blir biten…

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 V4 / Hur man blir biten…

  • Detta ämne har 2 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2004-12-16 13:01 av Anonym.
  • Författare
    Inlägg
    • Anonym
      december 16, 2004 at 11:09 #11214

      ….av en liten bil kallad V4.
      (lång historia. ska försöka sammanfatta)

      Jobbade för några år sedan som svetsare i Norge.
      Reste med en kamrat upp för att spara på kostnaderna. Kamraten beslöt sig för att bara köra en halv period till. (DVS 1.5 v istället för std 3 veckor) Därmed behövde jag en egen bil för att ta mig upp med och kunna jobba hela perioden. 2 dar till avresa, inga pengar hade jag, så vad göra??
      Jo, jag reste runt med en bekant och tittade ute bland gårdarna i trakten och visst, där stod den, min kärlek, en karolinerblå V4:a-73. Pratade med ägaren, erbjöd 500 kr, han skrattade och sa JA. I med bensin, laddat batteri och startade skönheten. (till fd ägarens stora förvåning!! 2 år sedan sist!!) Kopplingen slut, bromsar!?? Hem och panikrenovera bromsarna kopplingen får vänta. Ringer på avresedagen till min arbetskamrat, säger att jag köpt en V4-73. Han skrattar.. Han har köpt en bil han med, en värsting Mercedes, i Tyskland. Kostade massor.
      Jag säger till honom att jag ska försöka köra upp min V4:a till Norge utan koppling. (72 mil enkel!!) Måste stanna bilen för att få i ettan.
      Han skrattar och säger att han ska ge mig 2 timmars försprång, så att han kan plocka upp mig, när V4 dör..(mera skratt…) Åker iväg, ringer halvvägs till kamraten. Han är fortfarande 2 timmar efter mig på vägen. Sitter fast i rusningstrafik. Jag åkte i rätt tid…
      Ringer när jag är framme, resan har gått utan problem…För mig. Kamraten sitter fast halvvägs med ett skuret hjullager på sin nya, fina, blankpolerade Merca!!! he-he Hjullager finns…i Tyskland!!! 2 dar på hotell, verkstad…kostade honom 5000:- he-he!!

      Epilog:
      Fixade till koppling och lite annat, besiktigade V4:an, och den har behandlat mig väl i 5 år nu.
      Dags för mig att behandla den väl tillbaka, nu när den är veteran och allt! Har en exstra motor och växellåda liggande som jag ska göra något kul med. Få ut lite extra hästar kanske. Ett oskrivet blad, så att säga. Kommer att komma med massor av frågor, för jag har mycket att lära om denna fantastiska bil….hörs…MVH Fredrik Forshaga :tumme:

        Anonym
        december 16, 2004 at 12:32 #78643

        Gammal är äldst! Det finns nästan inga bättre bilar än dom äldre,lätt mekade och med en charm som inget kan överträffa. Kul för polaren din… Skaffade han också en V4 efter detta?

          Anonym
          december 16, 2004 at 13:01 #78644

          Vet inte. Han sa upp kontakten pga min efterföljande mobbning!!

        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.