Hur öppna passagerardörr som är låst utifrån?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Hur öppna passagerardörr som är låst utifrån?

 • Detta ämne har 7 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2008-05-13 14:34 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17878
  jean
  Deltagare

  Jag ska besiktiga min 96 -74 på tisdag och insåg idag att passagerardörren är låst utifrån, och jag har ingen nyckel som passar till den dörren. Den går ju förvisso att öppna inifrån men vill minnas att SBP inte godkänner att dörren ej kan öppnas utifrån. Hur gör man egentligen? Kan man inifrån om man tar bort innerklädseln på dörren komma åt och ”öppna” så det går att öppna via dörrhandtaget utifrån? Eller måste man byta låscylinder? Och hur gör man det isåfall?

  #121426
  roger
  Deltagare

  Ha den olåst när du kör dit så är problemet löst.

  #121427
  jean
  Deltagare

  Ehhh… Är jag dum nu eller hur menar du? Den är ju alltså låst med nyckeln utifrån men kan öppnas inifrån.. Problemet är alltså att jag inte har nyckel kvar att låsa upp den utifrån. Så jag kan omöjligt öppna den utifrån som läget är nu. Vet inte om det är så på alla V4:or, att man ha den låst utifrån men att man kan öppna dörren inifrån. jag talar alltså inte om att jag kan låsa upp den inifrån, jag kan ”bara” ÖPPNA den inifrån.

  #121429
  kaparn
  Deltagare

  Jag tror inte att dom slår ned på att den inte går att öppna utifrån men hur som helst så är det ju mycket lätt att byta ut handtaget med lås och allt. Du får lossa dörrklädseln och sedan lossa skruven som håller fast det hela. Ett nytt handtag får du lämpligen tag på från närmaste skrot eller Saabfantast.
  Om du nu inte har någon nyckel till låset så är det väl ingen mening att hålla på och mickla med med det som sitter där när det nu är så lätt att byta hela rasket.

  Komplett handtag ser ut på detta viset som du ser så finns det en variant utan lås för passagerarsida.
  (Dessa lås är inte till salu det är en komplett låssats till en 95:a som jag tänker spara tills jag dör i sann Saabanda =))

  #121431
  jean
  Deltagare

  OK, skönt att höra att det låter enkelt, jag försökte en gång byta på en bil av annat märke men fick ge upp i vredesmod då dörren troligen var uppbyggd i efterhand runt handtag och låsmekanismen. Men då ska jag satsa på att byta hela handtaget!

  #121444
  freddedw
  Deltagare

  Hur tänker ni nu?
  Veva ned rutan så kan han ju bara sträcka in handen och öppna, se förklarar du bara som det är INNAN han börjar besiktiga bilen.
  Dom blir så glada då, samt att dom är oftast överseende med såna smärre fel om man visar felen för dem. Då är man ju helt klart medveten om dem eller hur, och då fixar man det ju;-).
  Sen är det en busenkel sak att fixa låset så den passar till en befintlig nyckel, om du har en nyckel som passar i låset förstoss. Så du inte har en enkelsidig till ett dubbelsidigt lås.

  #121498
  jean
  Deltagare

  Nu har jag besiktigat, och som tur var så är det soligt och skapligt varmt Jönköping idag så jag körde med båda rutorna nere och förklarade glatt enligt Fredrik och de bara log.

  Fredrik: Hur modifierar man låset så den passar nyckeln?

  #121504
  nubbpiraten
  Deltagare

  Skönt att besiktningen gick bra 🙂
  Man får ta loss och pilla och byta plats på dom små stiften i låskolven tills alla är i ett ”inre läge” när nyckeln sitter i helt, så gjorde jag iallafall. och hittar man inget där alla är inne (men så många som möjligt) så slipa ner det som sticker ut bara ;).

  //Christian

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng