Igensatt bakre ljuddämpare

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Igensatt bakre ljuddämpare

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2014-11-21 22:22 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26712

  Hej

  Idag såg jag tre-fyra flingor snöblask i regnet i stockholmstrakten! Genast vaknade sladd- och spinnreflexerna till liv. Det blir till att ta fram 96:an och få på vinterdäcken omgående.

  Jag har dock en grej jag vill åtgärda. Jag har kört kanske 400 mil med bilen sen den gjordes klar i våras. Den bakre ljuddämparen har på den tiden satt igen. Jag trodde att insatsen lossnat för den låter mkt mer än tidigare typ rakt rör utan bakre dämpare. När jag såg att den verkade vara OK inuti kollade jag med insatt som sa att den troligen är igensatt av sot. Lite förvånad blir jag om så är fallet då jag kört på Triboron som inte ryker.

  Finns det någon som har tips om det finns möjlighet att få tillbaka ljuddämpareffekten och hur gör man då? Tar emot att byta en ny ljuddämpare som dessutom är platsbyggd och svetsad i anslutning till avgasröret….

  /mikael

  #199782
  sabbe
  Deltagare

  Är det en trimljuddämpare med mineralull som dämpmaterial?
  Då är ett sätt att montera en förlängning med ett metallkors invändigt.
  Detta ”slår sönder” ljudet.

  Orginalljuddämparen är ju försedd med flera hålrum där ljudet studsar fram och tillbaka
  tills det mer eller mindre släcks ut.

  Sabbe

  #199785

  Det är en rak Simons 2″ burk som slutdämpare så troligen är det dämpull i av något slag. Vore tråkigt att byta dämpare efter var 400:e mil… Det kanske bara är att bita i det sura äpplet och byta till ny och se om dt var en tillfällighet eller om det faktiskt sätts igen på så kort tid.

  /mikael

  #199790
  rally
  Deltagare

  Det beror väl på att du körde med 5% när du körde in motorn?

  En annan kompis har råkat ut för samma problem & han kör med Castrol 1. Kollar man i hans ljuddämpare så är i stort sett alla hål täppta. Den har inte ens gått 400 mil. Dessutom så är ljuddämparen torr och inte olje kladdig som de var förr.

  /Fredrik

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng