Infästning länkarm, fram vänster, undre rostskadad

Forum Modellspecifika forum OG900 Infästning länkarm, fram vänster, undre rostskadad

 • Detta ämne har 7 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2013-09-01 09:03 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26263
  berth
  Deltagare

  🙁 🙁 🙁

  Besiktade igår och fick tvåa på länkarmsinfästningen. Förutom plåten under drivaxeln som var bara sopor på båda sidor så slog man ett hål ganska långt ner inuti tornet på vä sida. Svåråtkommligt att ta bort det rostiga och och svetsa nytt ser det ut som. Är det ngn som gjort detta och har tips på hur man bäst tar sig an detta?

  #196225
  cx-t2
  Deltagare

  Det är inte så svårt. Det finns ju ekonomiplåt för detta att köpa. Klokkerholms. Köpte min plåt på BDS (Bildelsspecialisten) och fick det svetsat billigt med kvitto hos en ”byverkstad”. Såg att jobbet gjordes i tidningen Klassiker också rätt nyligen. Ingen raketforskning, men man måste ha rätt grejer och, inte minst, färg. Man vill ju inte göra om det året efter……

  #196226
  M.Broberg
  Deltagare

  kan vara allt från enkelt till ”fan jag måste lyfta ur motorn”-svårt

  beroende på mängden rost.

  jag har tyvärr ingen erfarenhet av att göra det med motor och hjulupphängning monterat utan jag gjorde det i samband med renovering. Dock är det inte så svårt med ekonomiplåten. bara man tar det lugnt och pusslar lite så går det.

  #196227
  berth
  Deltagare

  Jag har repat en med ekonomiplåten som sitter under, tog bort fjäder och stötdämpare för att komma åt. Det här känns lite mera besvärligt eftersom det är inuti tornet.

  #192914
  berth
  Deltagare

  Jag har beställt de undre plåtarna till båda sidor, så får man väl se vad man kommer åt i tornet när man tagit bort fjädrar stötdämpare.

  Vet ni vad han sa han som jag beställde hos? Va, ska du kosta på en gammal 900, 1000 kr? Jag typ ba gapa 😮

  #196497
  berth
  Deltagare

  Glömde bort att uppdatera, men nu är den besiktad och klar sedan snart två veckor! Tog loss stötdämpare nertill, lyfte med domkraft i länkarm och drog ihop fjädern med fjäderspännare, släppte ner och tog bort fjädern. Skruvade loss undre länkarm. Fick såga bort plåt på sidan och skära bort med rondell under, så kom jag åt att svetsa hålet som fanns vertikalt i tornet. Kapade bitar av ekonomiplåten och svetsade underdelen, lappade sidobiten och svetsade fast. Oljade in och smetade på underredsmassa. Tillbaka med länkarm fjäder och stötdämpare. Andra sidan fick också en omgång.

  #196504
  cx-t2
  Deltagare

  Snyggt!

  Å det där föraktet mot Saab i allmänhet begriper jag inte. Det verkar sitta i någon sorts svensk bilindustriprestationsångest.

  1000-spänn på en Saab är väl inget? Kostar det ju typ att tanka full tank…..

  /Mattias

  #196505
  berth
  Deltagare

  Precis, bara att jämföra med en service på en nyare bil ….

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng