inga tips!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 inga tips!

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2003-05-01 20:09 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9396
  karin f
  Deltagare

  Jag har fått erbjudande att köpa en superfin 95:a från 1973. Förra ägaren, en gammal bilplåtslagare, gick tyvärr bort innan han blev färdig med renoveringen. Bilen är avställd sedan 1987, karossen är superfin, nylackad i orginalkulör, ny- och ombyggda stötdämpare, nytt avgassystem, inte en rostfläck. Men motorn behöver ses över, ev. byta lagret i balansaxeln, tändspolen har exploderat, bromsarna måste kollas (dom är säkert nya men har stått länge), elen vet jag inget om och alla handtag, stötfångare, lister och dylikt som togs bort vid lackning måste dit igen.

  Ett smärre projekt som jag inte kan göra själv. Finns det någon saab-entusiast (i Stockholms närhet) som kan åta sig att få denna bil i rullning igen? Är det någon som kan ge en icke-mekande lite goda råd om detta är rimligt utan att det kostar en hel förmögenhet?

  Tacksam för tips på: karin.fager@telia.com________________________________________________

  #68916
  karin f
  Deltagare

  Inte ett enda tips har inkommit så nu har jag gett upp försöken att få denna pärla att rulla . Mycket synd för jag drömde om en 95:a. Men kan man inte meka själv så var vägen för lång. Nu får det bli en 96:a istället… för V4 måste jag köra igen.

  hälsar Karin
  (som fortfarande inte helt kunnat glömma den knallgula 95:an :rolleyes: )

  #68917
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Hade det varit i de sydligaste delarna av landet så hade jag nog kunnat hjälpa dig men det är ju en 60 mil till Stockholm. Någon där borde väl kunna ställa upp? En fin 95a är aldrig fel.

  /B

  #68918
  William
  Deltagare

  Jag skulle ha köpt en annan motor. Men då blir det ju inte original…

  Ont om rostfria karosser är det gott om, så ge inte upp.

  Lycka till

  /William

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng