ingen koppling?? help plz

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 ingen koppling?? help plz

Detta ämne innehåller 12 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-11-20 15:49.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15098

  anonymous
  Deltagare

  Har precis bytt motor och växellåda i min v4 -80, motorn går och bilen startar som den ska men jag får inte i nån växel när den väl är i gång, när man försöker föra in växeln så rasslar de bara till(verkar som att bilen inte kopplar) om jag te.x. försöker starta bilen med en växel i och kopplingen intryckt så hoppar bilen fram alltså försöker driva framåt. Har testat att lufta kopplingscylindern men går ändå inte nån som vet va de kan va ???

  mvh / johan

  #99954

  stefan
  Deltagare

  Om någon trampar på kopplingen samtidigt som du studerar tryckstången från slavcylindern så borde det väl ge en bild över om det fungerar? Om den rör sig i samma sekund du trampar ner och fortsätter att trycka utåt så är det förmodligen inget fel på hydrauliken, då måste du ha missat nåt vid monteringen.

  #99955

  anonymous
  Deltagare

  jo den rör sig när jag trampar ner men jag tror inte att den trycker in långt nog för även om jag har pedalen i botten så får jag endå inte in nån växel. PS: när jag bytte motor så satt växellådan på så de enda jag monterat är växelförar anslutningen och kopplingscylindern.

  #99956

  lelle f
  Deltagare

  Om motor paketet stått länge så kan kopplingen kärva fast .

  #99957

  anonymous
  Deltagare

  Om motor paketet stått länge så kan kopplingen kärva fast .

  hur kan man fixa det då ?

  mvh / johan

  #99958

  Lollo
  Deltagare

  Lägg i växeln, tryck ner kopplingspedalen och prova starta, om du har tur släpper det, du kan även hålla ner bromsen.

  #99959

  janneh
  Deltagare

  Har du testat att försöka trycka in det sista som behövs direkt vid slavcylindern? Om det är kopplingen som kärvar skulle jag kanske försöka med att palla upp bilens framhjul, starta med växel i och sedan hålla kopplingspedalen nere en bra stund och hoppas på att värme o vibrationer löser det hela. Annars är det nog tyvärr skilsmässa som gäller, alltså att dra isär motor och växellåda.

  #99960

  freddedw
  Deltagare

  det går ju att körs loss kopplingen också men då måste du kunna komma ut på landsväg utan att stanna förstoss får du bara rull på det så har du ju frihjulet

  #99961

  anonymous
  Deltagare

  lyckades ”jucka” på bilen så de släppte hörde ett ”klonk” sen gick de o koppla, tack för hjälpen.

  mvh / johan

  #99962

  anonymous
  Deltagare

  det är nånting konstigt med bilen, den går o köra men på låga varv så blir han väldigt svag, jag har bytt alla packningar på förgasarn och bytt vakumm slangar, vet ej vad som är fel nån som vet ????

  #99963

  stefan
  Deltagare

  mät och kolla så du har ventilspel på alla ventiler.

  #99964

  anonymous
  Deltagare

  alltså jag tror att den får för lite soppa men jag har kollat alla kanaler i förgasarn och inget verkar vara igensatt och de kommer nog med bensin efter bränslefiltret. Är de nån som har en bild på en v4 motor från en -80 med dubbelportsförgasare får ni gärna posta den för det är en vakuumslang som sitter på vänster sida framifrån sett på förgasarn som jag inte hittar nån stans att sätta, jag har ju bytt motorn som hade 2-portarn och på den nya motorn jag la i va de en enkel portare med den va helt trasig så jag bytte mittstocken och flyttade därmed över förgasaren från den trasiga motorn, men när den motorn gick så gick den bra då fanns inte problemet med dålig kraft på låga varv, mycket konstigt så om ni har bilder posta gärna dom.

  mvh / johan

  #99965

  kaparn
  Deltagare

  Ventilsätena. Ta ett kompprov. Med bara så lite felställd tändning eller brist på blyersättning så sjunker ventilsätena ett par millimeter på 50 mil jag har sett det med egna ögon.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng