inkoppling av klocka

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 inkoppling av klocka

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-09-06 14:41.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13092

  Jonathan
  Deltagare

  Har just fått tag på en klocka till instrumentbrädan på min 96-75. Varifrån bör jag ta strömmen till den och är det något särskilt jag borde tänka på?

  #88654

  Martin
  Deltagare

  Du har säkert redan listat ut att klockan behöver spänning hela tiden.

  Det finns kanske färdigt kablage framdraget i närheten av klockan. Se om du hittar lösa flatstiftanslutningar som ser ut passa din klocka.

  Jorden bör du kunna ta direkt via instrumentpanelens plåt, se till att det blir bra elektrisk kontakt mellan klockans fastsättningsbygel och plåten i panelen.

  Konstant (+) spänning kan du annars hitta bakom instrumentbrädan vid bland annat varningsblinkersknappen, ljusknappen och tändlåset. Enklast är helt enkelt att pröva sig fram med en provlampa som du köper på närmaste bensinstation.

  Fall inte för frestelsen att mata både lampan och klockan med konstant spänning. Annars kanske batteriet är urladdat när du skall hämta bilen på Kallax flygplats efter en liten resa söderut.

  Spänningen till den inbyggda lampan bör du ta från instrumentbelysningen. Då får du också en ljusreglering som följer övriga instrument.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng