Ìnsprutnings krångel

Forum Modellspecifika forum OG900 Ìnsprutnings krångel

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2006-01-16 10:09 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13707
  saab-jonte
  Deltagare

  någon som har faktiska uppgifter samt ett ev kopplingschema för kallstartsventilsystemet?

  i vilken fas är kallstartsventilen aktiverad. när den inte är bunden till någon krets eller när det är bunden till krets. och vad avgör om den ör stängd öppen.

  då jag konverterar min GLs till GLIs så fungerar det inte så bra på denna fronten då. motorn har en förmåga att dom få gånger den startar så går den fruktansvärt surt och lägger igen tändstiftena omedelbart. någon som har tips och ideer?

  #91641
  hans s.
  Deltagare

  På ”frihand” utan manual så är det så här att det finns tre kallstartsmekanismer:
  Först kallstartsventilen som ligger i kombination med en termotidkontakt som öppnar kallstartsventilen ett antal sekunder om motorn är kall, kallstarts ventilen öppnar när startmotorn går och den får spänning. Termotidkontakten ser ut som en tempgivare. Ta bara bort den elektriska kontakten från kallstartsventilen för felsökning.
  Det andra är Tillsatsluftsliden som öppnar när motorn är kall, denna släpper luft förbi gasspjället liknande som sker när man chokar en förgasare. Denna ventil har en elanslutning för elektrisk uppvärmning, detta gör att den stängs innan motorn hunnit värma den fullt ut.
  Det sista är att styrtrycket till insprutningen sänks för större bränslemängd av styrtrycksventilen när motorn är kall, denna ventil sitter på termostathuset och har två bränsleledningar och en elektrisk kontakt för uppvärmning som Tillsatsluiftsliden. Här måste man använda tryckmätare för feldiagnostik.
  /Hans

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng