Ja jäklar vad Saab 95:or!!!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Ja jäklar vad Saab 95:or!!!

Detta ämne innehåller 5 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-05-02 08:37.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15959

  alfamats
  Deltagare

  Vilken dag! Jag tog mig en tur ner till skara och gick på Jula idag.På vägen mellan Kristinehamn och Skara så såg jag hela tre stycken 95:or i trädgårdarna efter vägen.En såg riktigt bra ut och var brun med plastgrill.Var tvungen att åka av den stora vägen och köra förbi trädgården och speja lite,grymt sugen.Men modet att köra in på gården svek.Men jäklar nästa helg då….. Måste finnas gott om 95:or va? eller var det bara en sån där lyckodag? 🙂 Roligt var det iallafall,men glömde kameran så klart. / Mats

  #105892

  stenling
  Deltagare

  Helt klart ska du svänga förbi och höra dig för om bilarna! Roligt att du tar upp det här för jag tänkte exakt samma sak när jag åkte mellan Kiruna och Umeå förra sommaren. Stod väldigt många gammelsaabar på gårdarna i många avlägsna byar, mest 95:or men även ett gäng 96:or!

  Kunde ibland stå 3st bilar på samma gård !!!

  Är nog många pärlor som bara står år efter år, man kan bara hoppas de kommer på annons innan det blir armeringsjärn av dom 🙁

  #105894

  Per-Erik
  Deltagare

  He he, kul att se att andra har liknande tankar. Min fru o mina kompisar brukar huka sig i bilen när vi kör förbi en fin gammal saab, för de vet att nu så stannar vi. Jag brukar hoppa ut o gå fram till bilen o kolla… oftast kommer någon ut o pratar, annars har det hänt att jag gått upp till dörren o ringt på. Jag har träffat många trevliga människor under åren på det sättet. Säga vad man vill om oss svenskar, men vi pratar gärna om våra gamla saabar!

  För ett par år sedan såg jag en röd 96:a från 1968 utanför ICA i Åstorp o i den satt ett äldre par. De hade precis svängt in på parkeringen o hade inte hunnit ur bilen än. Jag gick fram o började prata med mannen 🙂 Hans fru satt först kvar i bilen med ett något skrämt uttryck i ansiktet, men när hon insåg att jag inte var där för att råna dem utan bara ville prata saab så sken hon upp o började prata hon med… Nu vinkar de glatt när jag ser dem puttra runt i byn!

  #105934

  gammsaaben
  Deltagare

  Själv tycker jag nog att 95:orna är en betydligt ovanligare syn än 96:orna, åtminstone i trafik. 96:or ser man lite då och då, men det är långt emellan gångerna jag ser en rullande kombi.

  För skojs skull tog jag och kollade på Blocket, jag hittade 41 st 96:or till salu och 13 st 95:or. Ger en fingervisning om proportionerna. 🙂

  #105936

  jocke e
  Deltagare

  Ha ha, jag känner igen det där med att frugan hukar sig när det kommer en gammal Saab i synfältet. Fast jag är inte så modig att jag brukar stanna och snacka utan nöjer mig oftast med att SMS:a VV om fordonsuppgifter (71456).
  …jaha, en 70:a som bara haft två ägare. Undrar om det är arvegods…?
  Kanske vore nå´t…
  Oj, en EMS 78:a! Kan inte finnas så många kvar. Ser bra ut, orginallack. Hmmm…

  Tankarna snurrar och frugan suckar ”du har ju tre redan och du kan bara köra en åt gången och vi har inte plats”

  Hon har ju rätt, jag vet, men den där EMS:en var jäkligt fräsch…

  #105937

  stenling
  Deltagare

  Kul att se att fler har samma vanor som en själv, det här med sms:andet till vv är något jag praktiserar väldigt ofta 🙂 Det är grymt användbart!

  Funderar på att någon kväll ta bilen och åka runt på parkeringar runt hela stan ”Umeå” för att spana efter potentiella pärlor. Ibland ser man bilar som ser ut att ha blivit stående väldigt länge och rätt som det är kanske ägaren vill sälja till ett bra pris.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng