Jag vill också ha en Saab:)

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 TT / Jag vill också ha en Saab:)

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 TT / Jag vill också ha en Saab:)

 • Författare
  Inlägg
  • april 9, 2007 at 16:40 #15850

   Till denna rubriken finns en rolig händelse som kommer här.

   Mitt stor jobb som var planerat till denna helgen var att byta drivaxel dammask fram och montera rally fjäder fram (13mm) och sätta dom 12mm v4 fjäderna bak. Detta han jag pricis innan det komm snö på lördag :/.

   Sedan så tog jag en test tur på söndagen men då hade jag glömt att dra bromstruman riktigt så den hade ett konstigt ljud för sig under hela test turen, det till och med hördes över motor ljudet.

   Så nu till dagens test tur. En kompis som skall var kartläsare i ett komande rally för mig åkte med denna turen.
   Kan inte säga att jag körde lungt för det var ju ett rally test och då finns det bara ett sett man kan köra på.
   Vi körde på fina vägar runt Landvetter utanför Göteborg. Dessa vägar kan jag rätt så bra för det kan man säga att där är min hemma bana ligger.

   Nu till körningen, efter bytet av fjädrar blev bilen hård men inte så att den bliv stutsig och konstig att köra utan istället blev den riktigt bra på vägen och det vissade sig snart i våran fart vi fick upp Saaben i på denna kurviga väg. Det är bara om vägen har för långa rakor som inte Saaben vill vara med riktigt.

   Nu när vi var ute och körde så mötte vi ett antal personer som var ute och gick längs vägen. Det är klart att man körde lungkt förbi dom så att man inte skulle skada någon. Men ingen av dom man körde förbi var sura eller hutte man handen utan bara tittade och log någon vinkade också tillbaka till oss i bilen. Men det som jag tycket är roligt med detta är att dom måste ha hört mig på flera hundra meters håll innan dom såg mig och då helt medvetana om att hur jag körde bilen.

   Där av min kompis komentar att jag vill också ha en Saab för dom kan man nästan köra som man vill utan att någon tycker illa om bilen.För han vet hur det kan vara när inte alla tycker om hur man kör bil och hur den låter. Det är nämligen så att hans far har en muskel bil från 60-talet och den brukar dom var ute i och köra på samma sett som jag kör min Saab men med den skillnade att det finns fler som kommer fram och klagar på hur man i h….te kör med bilen och vaför måste den låta så jä… mycket.

   Så detta är bara en sådan sak som kan hända när man är ute och rastar rally Saaben.

    april 9, 2007 at 19:23 #105081

    Låter som att du har det rätt trevligt när du luftar bilen! 😀

    Saab 96 -62
    Saab 96 V4 -75
    Saab 9000 Kombi -91
    Saab 900 T16 -92

     april 11, 2007 at 19:44 #105146

     För några år sedan läste jag in högskolebehörighet, alltså vuxenstudier. Där fick jag många nya vänner. En av dessa, en behändig tjej mellan 20-25 frågade mig en dag om hon fick lifta med mig från skolan. Jag skulle få ta en omväg men….vad gör man inte :blush: Man är ju bara man.
     Vi pratade om dittodatt medans vi gick mot parkeringen, hon tystnade när vi närmade oss bilen.

     När bilen vrålade igång började hon skratta, när vi sedan dånade iväg så skrek hon mellan skrattsalvorna ”en sån här vill jag haaaa”.

      april 11, 2007 at 21:37 #105164

      I sommras när jag var ute o körde med min lilla så kom jag kapp en bil kö
      Som en liten het smör kniv körde jag om alla då alla villigt la sig på vägrenen utan att jag bad om det, så jag ylade förbi dem alla. Sist i raden låg en saab 900, jag ser när jag närmar mig att hela familjen vänder sig om i bilen och stirrar bak vad som låter bakom dem, jag kommer upp så nära att jag ser nästan deras reaktion. Sen så går det inte många sekunder innan det börjar blixtra från dem, dom tog kort på mig när jag låg bakom sen så släpper dom förbi mig o det blixtrar lite mer o dom ler brett, då blir man mallig…… så gör inte folk om man kommer i en helt vanlig ”banklån upp till örona jänkare”

      samma resa någon timme innan hade jag fått tummen upp av en kille som satt som passagerare i en hotat opel eller vad det var…… nån vecka senare fick jag även tummen upp av en bister knutte med tatueringar fulla armarna när jag brölade förbi honom i en korsning, med såna reaktioner så vet man att man gör något rätt

       april 12, 2007 at 04:35 #105172

       Har aldrig kört TT själv, men har haft diverse trimmade V4:or o aldrig fått en negativ reaktion.
       För några år sedan bodde jag i Älmhult o hade en 69:a V4… Grön, med vita racinstripe över taket, dubbelport, Std B avgassystem osv. Alla i byn kunde höra när jag kom farande. En dag var jag på väg hem på lunch o hade en kollega med mig i bilen. Vi kom fram till ett övergångsställe där två äldre damer, båda med käpp, arbetade sig över vägen. Jag bromsade in o stannade för att släppa fram dem då de stannade till, rätade på ryggarna o vände sig mot mig. Jag tänkte att nu får jag väl en hurvel för att jag inte bromsade snabbt nog eller nåt. Döm om min förvåning när de båda med stora leenden gav mig två tummar upp!! När de traskade vidare brast min kollega ut i gapskratt… vek sig dubbel i framsätet 🙂 – som sagt, man vet att man gör något rätt!!

        april 12, 2007 at 07:06 #105175

        Jag brukar alltid ge tummen upp när jag möter en V4:a eller TT. 🙂

         april 12, 2007 at 08:17 #105179

         Visst får man trevliga reaktioner när man är ute och kör. Kommer speciellt ihåg en tant som gick på trotuaren. När jag kom mot henne vinkade hon frenetiskt och när jag tittade i backspegeln så stod hon kvar och vinkade.
         Tror inte att tanten hade stått o vinkat efter mig om jag kommit i en stor jänkare eller en fräsig Ferrari.

         '- 9-3 Aero 2,8T XWD TX Edition, Hirsch Performance -10
         - 9000 CC 2,3 Turbo 16 Sport -91 när det är sommar
         - 96 GL V4 Super -79 när vägen svänger
         - 90 T16 -87 när jag ska överraska

          april 12, 2007 at 09:35 #105186

          Kom precis hem efter att jag varit i skolan och hämtat några papper (jag har lov).
          När jag skulle köra av 21.an i klippan så stod det en polis med laser, sen blev jag invinkad av en annan. Polisen berömmde bilen ett par gånger sen fick jag blåsa och visa körkort sen gick han ett varv runt bilen och tittade, när han kom tillbaka fick jag beröm igen, han tyckte dock att jag kunde spänna handbromsen lite. Den pekar ju nästan rakt upp 😉 Sen fick jag köra.
          Jag som funderade på att skaffa mig en modernare bil. Dumma mig…

          MVH

          '- 9-3 Aero 2,8T XWD TX Edition, Hirsch Performance -10
          - 9000 CC 2,3 Turbo 16 Sport -91 när det är sommar
          - 96 GL V4 Super -79 när vägen svänger
          - 90 T16 -87 när jag ska överraska

         • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.