Justering av bakbromsar?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Justering av bakbromsar?

Detta ämne innehåller 6 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-09-05 08:28.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3884

  John Ahlberg
  Deltagare

  Jag misstänker att mina bakbromsar behöver en rejäl justering eller rent av nya bromsbackar. Pedalen går så pass djupt att varningslampan tänds. Det känns också i bromspedalen ganska mycket när man drar i handbromsen. Jag har aldrig haft loss trummorna eller behövt justera backarna förra gången jag ägde V4.

  Var får man tag på specialnyckel att justera backarna med? Brukar det sittafastihelvete så man blir galen eller rent av drar sönder justeringen?

  #31745

  enor
  Deltagare

  Det behövs ingen specialnyckel, en vanlig öppen 8mm (eller är det 7? hmm… en av de två i alla fall) fungerar fint. Sitter ofta rätt rejält fast om det var några år sen sist, jag rekommenderar att ta av trumman och göra iordning justeringen rejält medelst rengöring och kopparpasta.

  #31749

  John Ahlberg
  Deltagare

  Åh, tack för glädjande tips! Jag har en tendens att glo på prylarna och känna mig uppgiven innan jag försökt… (när jag nu inte blir naivt överoptimistisk istället 🙂 )

  #31752

  phermansson
  Deltagare

  Men det är onekligen enklare att komma åt med specialverktyg. Men det är ju ett relativt enkelt verktyg. Svärfar svetsade ihop ett till mig av ett fyrkantsrör och ett litet plattjärn. Det verktyget och en uppfilad trumavdragare från Biltema är inte fel att ha.

  #31762

  John Ahlberg
  Deltagare

  Vad behöver man fila till på Biltemas avdragare? Ett centrumhål? Jag vet ej hur de ser ut och har klarat mig utan i ett kvarts sekel, men då har jag istället svurit och bankat så trummorna nästan spruckit ibland… Är bromsbackarna slitna men INTE justerade på länge borde trumman kunna glida av ganska lätt. Värre då när trummorna är slitna och backarna självjusterande…

  #31791

  stefan
  Deltagare

  jag har både justeringar och en enkel justernyckel i lager.

  #31801

  phermansson
  Deltagare

  Man filar upp hålen för bultarna lite grann. Ganska tjockt material dock, men det funkade bra med en Dremelkopia. Står lite om det på
  https://saabklubben.se/sv/node/433. Ska se om jag kan ta en bild på min uppfilade avdragare.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng