konstigt ljud i bromstummorna bak.

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 konstigt ljud i bromstummorna bak.

Detta ämne innehåller 3 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-07-17 21:08.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14539

  saab-jonte
  Deltagare

  har bytt belägg + hjulcylinder på båda sidorna bak idag på min 96GL -78, ett konstigt ljud som inte va där när jag demonterade har uppstått som om en fjäder skrapar mot trumman eller liknande, kan det vara dom 2 fjädrarna som håller i hop backarna (inte dom små) eftersom allt hade rasat ihop i trummorna när jag plockade loss dom så funderar jag nu ifall jag satt dom 2 stora fjädrarna på fel sida backarna, ska dom vara innåt mot skölden eller utåt, eller spelar det ingen roll, kan det vara dessa som för oväsen, hjullagrena är nya förövrigt.

  #96657

  matthias r
  Deltagare

  De stora returfjädrarna ska vara på baksidan av backarna dvs in mot skölden. Är du säker på att du fått cylinderns stora hållclips (spårryttare) att helt ligga med sina tre punkter i cylinderspåret? Glappar cylindern i fh till skölden kan det föra ett jädrans liv.

  #96658

  jan.n
  Deltagare

  Hej Jonas och alla glada sommarskruvare!
  Välkommen i klubben att vända en fjäder fel? Jag tror att du har monterat den långa fjädern så att den skaver emot hjulnavet. Den ska vara monterad på sidan mot skölden. Vänta inte med att kolla för om den är felmonterad kommer den att nötas av ganska snabbt och då har du lösa bromsbackar och kanske en del andra skador på dina bromsar. Onödigt!

  #96659

  stefan
  Deltagare

  sen ska man komma ihåg att vika upp den ena långa fjäderns långa krok så att den ligger på handbromsarmen, då slipper man att den ligger och rattlar också

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.