Koppling eller låda ?

Forum Modellspecifika forum OG900 Koppling eller låda ?

  • Detta ämne har 7 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2013-10-30 17:23 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #26305
    saabaero
    Deltagare

    Har köpt en reservdels 900:a (900S 90-talare) med det kända felet att det skrapar i lådan vid växling till 4:an och felet kom plötsligt
    Vid provkörning visade det sig att det skrapar även på 2:an och 3:an.

    Innan bilen skrotas vill jag ta reda på om lådan verkligen är dålig eller om det är nått annat knas.
    Eftersom den skrapar på så många växlar misstänker jag kopplingsproblem
    Problemet är att jag inte hittar något knas på utsidan men jag kanske har missat något uppenbart 😳 ?
    – Urtrampningslager = OK
    – Lager i svänghjul = OK
    – Kopplingspedal = OK
    – Inget uppenbart läckage från huvudcylindern = OK
    – Hydrauliken håller trycket flera minuter = OK
    – Inga trasiga fjädrar i tryckplattan = OK

    Växellänkaget känns ok men gummikudden är inte checkad.
    Men kan verkligen en risig gummikudde orsaka skrap ?

    #196749
    morsole
    Deltagare

    Har du bytt oljan i lådan?

    Mvh Johannes

    Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

    #196751
    saabaero
    Deltagare

    Oljan är bytt och den var guldglimrande. Det kan såklart bero på att synkarna är slitna men partiklarna kan lika gärna komma från skrapet som blir om inte kopplingen funkar till 100%.

    Slaven är grisig pga olja+skit så det tyder på ett läckage men det kan lika gärna vara motorolja eller växellådsolja

    #196752
    antonn
    Deltagare

    Jag har i princip samma problem som dig fast min skrapar bara på trean & femman, men de andra växlarna går kärvt att lägga i.
    Jag har provat luftat flertalet gånger utan större förbättring, tror förra ägaren bytt slaven då det var olja på mattan men inte kommit någon ny på 100 mil.
    Det gnekar där framme och jag misstänker slaven så jag tänkte köpa ett repkit till den och se om det hjälper, om den nu är i hyffsat skick.

    Kanske är det slaven på din som inte orkar med?

    #196753
    saabaero
    Deltagare

    Visst kan det vara slaven men den tappar inget märkbart tryck med pedalen spärrad i nertryckt läge men det kan ju vara slaven ändå

    #196829
    saabaero
    Deltagare

    Upptäckte att oljenivån är tokhög i lådan.
    Kan hög oljenivå orsaka syncproblem ?

    Nivån är så hög att det rinner olja när jag lossar låsbygeln till hastighetsmätarvajern.

    #196830
    joh900
    Deltagare

    Mycket olja i vissa typer av lådor KAN väl göra dem trögväxlade, så det kan ju vara värt och suga ur lite, eller tappa ur allt och tömma i nån billig mineralolja bara för test.

    #196863
    saabaero
    Deltagare

    Tyvärr sent att prova nu 🙁
    Får väl bli repobjekt av lådan.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng