Koppling som hänger sig.

Forum Modellspecifika forum OG900 Koppling som hänger sig.

Detta ämne innehåller 6 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2009-11-07 12:21.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21010

  fredrik.a.
  Deltagare

  Bytte drivpaketet i min 900 -84 som vexellådan var på väg att braka ihop i för ett tag sedan, har kört med den en hel del sedan dess men nu har kopplingen börjat att hänga sig. Kan bli ibland när man kört en bit och ska stanna och lägga i backen, då blir kopplingsläget på pedalen superlitet men som blir normalt effter att man pumpat några gånger på den. Vet inte om det kan va slaven som kärvar eller om det är tryckplattan. Vid första uppstart satt ju lamellerna fasst, men det löste jag ju som man brukar genom att lägga i 4:an och vrida om startnyckeln och pang så var det löst. Men vet inte om något kan ha hänt där, kanske man skulle ta isär det och kolla över. Är messt nyfiken på om det är fler som varit med om sånt här och vad som fick göras.

  Tacksam för svar!

  #147304

  elvis
  Deltagare

  Det låter som att felet är på hyrdraliksidan. Testa byt slavcylinder om du har en som du vet funkar.

  #147305

  saaben
  Deltagare

  jag hade Exakt samma problem på min nyinköpta 900i -91, avlöstes genom att jag bytte huvudkopplingscylindern igår! när jag plockat ur den gamla/dåliga så kände jag manuellt när jag tryckte kolven genom cylindern att den hög längst in och ville fastna där tills man tryckte ett par gånger. så känn gärna på den när du plockat ur den innan du sätter in den nya.

  #147327

  fredrik.a.
  Deltagare

  Okej, då blir det att tessta med slaven från orginalmotorn som funkade fint, borde väl inte va huvudcyllindern effterssom det funkade perfeckt med den gamla motorn i. Men jag ska tessta, tack så mycke för hjälpen!

  #147664

  toppola
  Deltagare

  Låter som om returfjädern i huvudcylindern gått av!

  #147667

  walle
  Deltagare

  tar man en fungerande cylinder från en bil å sätter i en annan så brukar ofte den sluta fungera främst troligt att packningarna varit slitna typ uppsvällda å så fort man skruvat bort den å trycket försvinner så kan det vara lönlöst ibland att försöka få upp det i en annan bil eller om man bytt kopplings slang mm har varit ute för detta så många gånger så jag säger det att sätt hellre i en helt ny istället för att chansa på att den fungerar igen i annan bil eller efter byte av koppling mm.
  mvh niklas

  #147676

  fredrik.a.
  Deltagare

  Har inte hunnit tessta än men det är ju väldigt olika, har kört med den lite till och från utan problem nu, men rätt som det är så händedr det väl igen. Får ta isär det någon dag.

  Tack för alla tipps, nu har jag lite mer kött på benen!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng