Läckage Värmepaket?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Läckage Värmepaket?

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2015-09-29 19:35.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #379832

  saab95v4
  Deltagare

  Jaha.
  Höll på med lite diverse annat med bilen när jag ska öppna passagerardörren och ser en blöt fläck på ”gummimattan” upp mot torpeden/höger hjulhus.
  Letade efter läckor/blöta ställen på motsvarande ställe fast i motorrummet då, hittade inget blött för 5 öre så misstanke om värmepaketet dök upp.

  Obs. bilen har inte rullat på 1 vecka så det kan ju vara jag som gjort något där det blivit blött men sedan glömt av det.

  Har inte trycktestat systemet, men vet att det finns en liten läcka någonstans då vattnet minskar, samt man ser glykolrester på kopparrören till värmepaketet (OBS, förmodligen från slangklämmorna!!)

  Men i alla fall så tänkte jag fråga här om ni har erfarenhet om vad som brukar strula, ja spåna vad jag ska kolla efter när jag har tid att riva. Och gärna tips som man kan kolla utan att först riva bort hela värmepaketet.

  Vred förövrigt om ventilen till ”Winter” för ca 2 veckor sedan. Vilket tyvärr förstärker min misstanke om värmepaketet/kranen.

  Men som sagt en massa andra grejer ska bli klara först så fyll på med mektips samt vart man kan köpa grejer som eventuellt behövs (reservdelar alltså inte
  verktyg)

  Gärna tips på att trycktesta systemet med, tänkte ev. kapa en cykelslang och klämma fast med ventil på expansionskärlet och köra med kompressor.
  Finns det smidigare sätt, samt hur högt tryck vågar man köra upp till (står säkert i verkstadsboken men nu när ni ändå är här :D)

  Bilen är en -79 Mil 11 000

  #379873

  Hej, jag skulle koppla förbi värmepaketet för att se om problemet försvinner.

  Saab 9-5 kombi -07, 95 V4 -73, 95 de lux -63, mc Örnen 120cc -50

  #380225

  saab95v4
  Deltagare

  Tack för svar, visade sig inte vara något fel. Glömde av att jag gjorde en grej som orsakade vatten på gummimattan inne mot hjulhuset.

  Nu till något annat.

  Finns det någon som kan bjucka på ett par bilder hur det ska se ut i bagageutrymmet på 99an (jag har en -79 som sagt om det spelar någon roll.)
  Den har lagats i skärmarna och jag har känslan av att allt inte sattes tillbaka inredningsmässigt.
  Den enda inredning jag har är en brun ”skinnmatta” på ”golvet” och under verktygen (dvs vänster om reservhjul.)

  Det jag vet att jag saknar är höljet för reservhjulet, men känns som att det har funnits mer som sagt.

  Och jag söker alltså bilder/info om hur det såg ut från fabrik och inte hemmasnickrad inredning även om det är fint.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng