läckage vid vindrutan

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 läckage vid vindrutan

Detta ämne innehåller 6 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-04-01 17:46.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14010

  v4_petter
  Deltagare

  Nu börjar det töa ute och regna igen efter all snö..
  ..och då kommer det in vatten i min bil. inte mkt men lite lite och regnar det mycket blir det en bra pöl på frammattan.
  det kommer in vatten någonstans runt framrutan.. jag köpte en tub silikon för något år sedan och strök på med fingret runt de ställen jag trodde var problemet men det är inte helt tätt ännu.

  Har ni några tips på hur man skall gå tillväga? Jag är inte såpass duktig att jag tänker ta loss hela rutan men hoppas på att det finns lite knep att ta till för att få bukt på propblemet.

  #93635

  pelle s
  Deltagare

  STOPP!

  Använd aldrig silikon på något som det finns minsta lilla riska att du måste måla någon gång!!!!! Kakel, porslin och rostfritt i kök och badrum kan det vara OK att kleta ner med silikon men annars borde det vara förbjudet! Den som har kladdat ner sin bil/båt/cykel/kanot/trampbil med silikon borde sitta på anstalt…

  Det finns massor med andra metoder. I Classic motor för ett tag sedan var det tips om att reparera gummilister med sikaflex, det finns en svart gummimassa som änvänds till att täta båtdäck, den fungerar utmärkt till rutlister och förstör inte möjligheter till målning.

  Anser
  Pelle S

  #93636

  mats a
  Deltagare

  Det enda långsiktiga är faktiskt att plocka ur vindrutan och reparera det rosthål som har uppstått i rutramen.

  Vad gäller silikon finns det hos proffslackerare någon sjuhelvetes rengöring som tar silikon (och halva pannloben). Men vad hette det?

  #93637

  stefan
  Deltagare

  rengöringen av siliconet är nog det minsta problemet. Riktig glas silicon och även andra typer gör att det rostar än fortare. För bilbruk och i synnerhet dylika lister gör man bäst i att svänga förbi glasmästaren, de trycker i riktig massa med avsedd spruta för nån hundring eller så.
  Naturligtvis får man först se till att det inte är någon rejäl rostskada som behöver åtgärdas först.

  #93638

  v4_petter
  Deltagare

  OJ! försent,, silikonet sitter där redan sedan förra sommaren.. men det handlar bara om ett litet ”hål” på 4 centimeter.
  men okej, inte göra om. sikaflex, den får jag leta efter och kleta dit.

  Är det alltid ett rosthål som åstadkommer sånt här? jag tänkte att det kanske handlade om att listen bara släppt lite och behöver tätas.. kan man kolla om det är rost eller ej utan att plocka bort rutan?

  finns det ngn bra metod för att ta reda på vart hålet är exakt?

  #93639

  lelle f
  Deltagare

  Skulle nog rekomendera att ta ut rutan och kolla , hur ser klämlisten ut som sitter i gummilisten ? Brukar vara silverfärgad som övergår i svart med tiden , den gör oxå stor skillnad om det är tätt eller inte .

  #93640

  stefan w
  Deltagare

  Jag har haft läcka runt ena vinrutetorkarspindeln, läcka som kom in via radioantennkabeln som exempel. Blötsnö är bedrövligt sådana gånger.

  På brorsans 95:a bytte jag hela biten från torpedväggen i höjd med säkringsdosan och upp dit taket börjar. Det var sönderrostat runt rutan p.g.a. silikon så hela kanten som listen sitter i for när jag tog ut rutan. Rondell, tigersåg och tur gjorde att detta gick vägen. Det jobbigaste var att stå på skroten och skära lös en likadan bit samt att pilla ut kabelhärvan till bakljusen ur stolpen och ut genom hålet där vänster solskydd sitter, sen var det bara att dra in den igen med migtråd. Nu är den tät men det är inte klokt vad vatten det hänger i innertaket när det ligger tjockt med snö på taket och precis har blivit väderomslag till plusgrader. Detta fenomen har jag en gång misstagit för en läcka.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng