Laddnings fråga

Forum Modellspecifika forum OG900 Laddnings fråga

  • Detta ämne har 6 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2013-11-16 14:58 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #7347
    longjohn61
    Deltagare

    Hej min kära 900 har lite laddnings strul den vill inte komma över 13,5 (mätt på batteriet) vilket är lite lågt.
    Regulatorn är bytt liksom har jag lossad och kollad alla kablar mäter jag mellan – på batteri och D+ så har jag 14.3 så ladda gör den …….men vad kan det då vara?
    Har jag missad nåt? Bilen är en 900s 90 med bara 13.000 mil på mätaren så tycker inte att det är dags för en ny generator 🙂

    Mvh Nisse

    #60717
    peter engqvist
    Deltagare

    har du mätt mellan + på batteriet och + på generatorn?

    #60718
    longjohn61
    Deltagare

    Nej – på batteriet och D+ på generator och får då typ 14,2

    Mvh Nisse

    #60728
    turbocab
    Deltagare

    Plusen går från generator i en kabel till startmotorn, där är den kopplad mha av skruv till stora batteri-kabeln. Kanske kolla upp anslutningen där? Det kan ju bli spänningsfall där om det ärgat lite kanske, eller så är kabeln i sig dålig? Jordpunkten framtill är ju klassisk också, batteriets minus går ju rakt ner i plåten där, samt en kabel till växellådans framkant, samtliga dessa anslutningar är inte fel lossa och putsa lite på kanske.

    #60749
    peter engqvist
    Deltagare

    om du mäter där och får 1volt så är problemet anslutningen mellan batteri+ och generator+

    #60900
    slattabjornen
    Deltagare

    Om jag inte minns helt galet, så finns det väl en + plint på höger (?) innerskärm kolla anslutningar där. Byt gärna kabelskorna men inte till de gula Abikoskorna man finner i plastpåse på OK. Det finns originalliknande på bildelsfirmorna.

    När du mäter mellan + och minus på batteriet föreslår jag att du tar en nål och sticker igenom isoleringen på + kabeln ca 1 dm från batterikabelskon.
    Mät nu mellan – och nålen. Skillnad?

    Jag skriver det här för att det inte alls är ovanligt att det med åren ärgar i kabelskorna och det blir spänningsfall.
    Gå igenom alla + kablar på det viset.

    Är jordkabeln till generatorn ok?
    Det bör vara ok eftersom du mäter 14,3 mellan batt- och B+ på gen.

    Ja, det var några tips från en gammal bilelektriker på Saab.

    Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

    #59315
    longjohn61
    Deltagare

    Hej tack för alla svar det har löst sig.
    Visade sig vara den korta + kabel från startmotor till generator tillverkade en ny och vips allt okej igen 🙂

    Mvh Nisse

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng