Laga 95:a -68 med stora stycken från nyare bil?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Laga 95:a -68 med stora stycken från nyare bil?

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2017-04-12 22:10 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #429088

  Min dröm om en sjusitsig Saab 95 ser äntligen en ljusning på ett sätt som passar min strama hobbybudget! En nyare femsitsig reservdels-95:a har inhandlats till 68:n och det ska skarvas plåt så det står härliga till under sommaren, innan hundvalpen hinner växa till sig allt för illa… 😉

  Jag vill absolut inte ge upp det bakvända extrasätet men den nyare 95:ans HELA balja och innerskärmar ska användas. Frågan är då om extrasätet kommer fungera ihop med 68:ns bränsletank och tvärväggen bakom denna, eller om det är mer som skiljer? Jag har t.ex. hört någon säga att hålet för tankröret skiljer sig och tycker också det ser ut som att de femsitsiga 95:ornas balja är grundare och mer lika 96:ans längst bak.

  Är det en radikal skillnad med och utan bromsservo? 1968 saknades sådant men är skillnaden stor kommer jag kanske välja att flytta över detta, om det nu låter sig göras enkelt. Jag är dock inte helt klen i högerfoten och heller inte helt förtjust i att ”trampa slut” på undertrycket i ett bromsservo när jag rullar omkring med motorn avstängd. Kanske bättre då att ha något klenare men alltid likadana bromsar? Jag kör inte speciellt fort, håller rejäla avstånd till bilarna framför och blir sällan överraskad i trafiken. Direkt dåliga bromsar vill jag dock inte få!

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng