laga/ersätta plåt till 93B

Forum Modellspecifika forum 92/93 laga/ersätta plåt till 93B

 • Detta ämne har 4 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2011-05-19 22:48 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3899
  saab93b
  Deltagare

  står inför ett större 93b projekt och undrar vad man kan hitta i plåt/karosseriväg som tillverkas nytt resp vad man kan ta från andra saabkarosser ex 96:an osv.

  tack för all input

  #27429
  ingvar k
  Deltagare

  Just till 93-an är det svårt att få tag på ekonomiplåt. Jag köpte en skrotad V4, mest för att ta delar till golvet, ev hela golvet eftersom det sägs att pressningen skiljer mellan 93 och 96 (jag har inte börjat svetsa ännu). I alla fall så konstaterade jag att stötdämparfästena fram passar, jag tror att reservdelskatalogen bekräftar detta.
  Dessutom var V4 ans fästen i mycket fint skick pga dräneringshålen för vatten. Bakre hjulhus passar inte. Främre hjulhus från en kortnos bör ju passa. Någon annan kunnigare kan nog komplettera med information.

  Jag känner till en person som svetsade upp karossen till sin 93F, 4 m2 plåt, den bilen är i toppskick

  #27431
  ake svantesson
  Deltagare

  golvplåtar å sånt kan man rulla fram rätt pressningar med i sickmaskinen..
  jag lagade golvet på en 95a 62 a ..å då gjorde jag klossar med rätt presning å handknackade fram pressningar i skruvstädet..lite pilligt men det blev rätt okej.

  mvh åke

  #27432
  saabteddan
  Deltagare

  Jag har rostlagat tre stycken 93or. Min erfarenhet av detta är att v4 golv är utmärkt att använda, det som främst skiljer är mot torpeden + att det finns några nedpressningar i v4ans golv som inte de äldre har. Bland annat så finns det 3st plåtlock i golvet framtill + även bältesinfästnigar skiljer mm. Men själva plåtprovfilerna är detsamma och går därmed finfint att använda.

  #27989
  lars2t
  Deltagare

  Klubben har golvplåt tilll 93-96, har du besökt klubbshopen?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng