Luftburk V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Luftburk V4

Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-01-08 18:13.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12079

  saab-jonte
  Deltagare

  söker en luftburk till min saab V4 årsmodell 74, luftburken misstänker jag är lite udda av någon skum anledning har jag gått igenom 10 olika och ingen passar, misstänker att luftburken är i plåt och är rätt liten, dom som jag har inspekterat har en skruvanslutning i mitten av förgasaren i en liten bygel, denna saknas på min och det finns ej fästen heller för den skruven utan jag misstänker att det endast är en klämma + ett slags gummi som man pressar på förgararen och sendan fixeras hela konstruktionen i båda ventilkåporna där det finns fästen, men någon sådan har jag ej hittat än, om jag inte har hittat något bra exemplar så får jag söka efter en förgasare + luftburk.

  min har ej någon automatisk choké och det förbryllar mig lite, fanns det modeller med manuell choke då? i annat fall så ska jag åka till skroten till den v4:an som jag redan plockar bitar från och plocka med förgasare + burk

  får jag det inte att fungera så frågar jag er här igen om någon kanske har en Luftrenare + Förgasare med automatisk choke till salu här innom saabklubben.

  #84041

  Lollo
  Deltagare

  Hej.
  Vad du än gör, sätt ej på en förgasare med a-choke, hade det på min till i torsdags då jag monterade m-choke, den tog ca 3 liter milen förut innan den blev varm. Har en ny luftburk liggande, skall se hur den ser ut så återkommer jag.

  #84042

  saab-jonte
  Deltagare

  har vid närmare kontroll upptäckt att förgasaren har haft a-coké och den är bortskruvad och modifierad till m-coké. hur som helst fick jag fason på förgasaren och motorn vill gå själv på tomgång nu då den inte gärna gjorde det förut, men problemet med luftburken återstår… så titta du!

  #84043

  Lollo
  Deltagare

  Du har mail.

  #84044

  saab-jonte
  Deltagare

  okej! klart intressant, hur såg infästningen ut? är det en som man skruvar fast i ventil kåporna och bara trycker dit ovanpå förgasaren eller är muttern på ovansidan (bilden genomgående och sitter fäst i en uppstickande bygel på förgasaren? om nej så vad är priset för denna då?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng