Mått/form på minsta bakrutan?

Forum Modellspecifika forum 92/93 Mått/form på minsta bakrutan?

 • Detta ämne har 8 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2016-03-21 11:23 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #382759

  Sonen och jag bygger A-traktor av en rutten 96:a och ska ha ett litet fönster på den egenbyggda raka hyttväggen bakom framstolarna. Ju fler detaljer som känns ”typiskt Saab” desto bättre så att skära ut bakfönstret med ungefär samma mått och form som på en tidig 92:a vore knappast fel. Vill någon hjälpa oss genom att mäta bakfönstret, och gärna också lägga upp foto eller skiss?

  #382763
  berth
  Deltagare

  Skulle kunna malla av en som jag har som ligger lös och skicka i brev, eller så köper du rutan?

  #382783

  En äkta ruta smäller förstås högre än en bit polykarbonat, men jag misstänker att originalet kan vara aningen för stort för att få plats så förmodligen måste vi skala ner den något.

  I första hand är jag fullt nöjd med ungefärliga mått på höjd, de två bredderna och en uppskattning av radien i hörnen.

  Gissar följande är den tidigaste och minsta bakrutan:

  Svårt att få grepp om den faktiska formen ur detta skeva perspektiv.

  #382823
  puttputt91
  Deltagare

  Vet ej om detta är till någon hjälp? Låter iaf som ett fränt bygge.

  Bilagor:
  #383222

  Det ÄR så svårt med perspektiven… Det behöver inte heller vara exakt som originalfönstret och med de rätta måtten kommer det ändå se väldigt annorlunda ut på en nästan vertikal vägg. Bilden puttputt91 bifogade ovan visar att fönstret är klart ”knubbigare” än jag anat när jag bara sett det på originalbilar.

  Om någon vill grovmåtta höjd och största bredd är jag tacksam. Så nära det faktiska glaset som möjligt, alltså knappt halvvägs i gummilisten.

  #383282
  saabcustom
  Deltagare

  Ska du inte ha det vertikala höjdmåttet på rutan så att du får de proportioner (höjd/bredd) som originalrutan har när man ser den rakt bakifrån ? D.v.s. det som du ser på den gröna 92an ? Det är ju de proportionerna man ”känner igen” och normalt ser ?

  / Kenth

  #383297
  puttputt91
  Deltagare

  Största bredd/höjd på min är 51,5/37,5. Dock inte säkert att måtten är helt mm. exakta eftersom min ruta var krossad (håller själv på och ska göra en egen) och bilen är undanställd, så jag kan inte mäta på den just nu. Annars borde du kunna skissa upp en egen ruta där proportionerna stämmer så bra som möjligt med både originalet och stuket på bygget ni håller på med? Det är ju proportionerna som man känner igen som saabcustom skrev.

  #394912

  Om vi hade haft en ÄKTA 92-ruta hade det förstås varit en cool detalj att infoga i bygget men som ni skriver så är det ju minst lika rätt att återskapa de upplevda proportionerna på vår nästan vertikala bakvägg. Får jag som jag vill hamnar LGF-skylten högs upp på bakväggen för att synas så tidigt som möjligt och då blir det inte helt fel med en 92-hyllning till höger om skylten. Även baklysena bör sitta högt så vi har lite att pussla med på den begränsade ytan.

  #394973
  simonc
  Deltagare

  Om det hjälper jag kan spåra runt en bakre 92 fönster och skickar en full storlek bild?

  If it helps I can trace round a rear 92 window and send you a full-size scan?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng