Mer avancerad trimning utöver filning?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Mer avancerad trimning utöver filning?

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2012-06-08 19:12 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5964

  Eftersom det nu tycks vara oundvikligt att jag kommer bekanta mig närmare med tvåtaktarna och säkerligen inte nöja mig med en standardmotor så som den är kommer de frågvisa funderingarna smygande. Vad jag förstått är 80-90 hk något av en övre gräns för saabmotorerna men det är ju ganska blygsam effekt med tvåtaktsmått men vad beror detta på? Det som slog mig när jag betraktade ett TT-block för några månader sedan är att det verkar trångt för att ordna häftigare spolkanaler. Jag gissar att kylmantlarna också sätter en del gränser.

  För min del kommer det troligen räcka utmärkt med lättare filning men det är ju alltid kul att frossa i sådant mer avancerat som gjorts såväl som sådant som återstår att pröva!

  Jag har sett några bildreportage där man monterat bladventiler på saabmotorer. Hur påverkar detta egenskaperna jämfört med vanlig filning? Jag föreställer mig att framför allt lågvarvsegenskaperna blir bättre med bladventiler.

  Har några ännu mer avancerade metoder provats? Vilda lösningar som avgasventiler, ombyggnad av avgasporten till spolport och kompressormatning snurrar runt i huvudet nu… På en liten tyvåcylindrig Fiat 126 för rallycross har jag en gång sett ombygge till tvåtakt för effektens skull. Tävlingsklassen sade fri trimning med valfria metoder så länge originalblocket behölls. Därav trycksmorda glidlager med separat smörjning och en roots-kompressor som spolpump. Tredubbling av originaleffekten blev resultatet. Med avgasventiler i toppen borde man kunna klämma ur ännu mer.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng