Monte Carlo

  • Författare
    Inlägg
    • Anonym
      juli 30, 2006 at 06:33 #14593

      Hej jag är ny här. Men jag har hittat en 67 saab monte carlo i en gammal lada uppe i norrland som jag köpte.
      Den har inte varit igång sen 91 . Men den är faktiskt i bra skick. Allt fungerar jag fick igång den men oljan kommer inte upp till ena vipparmsbryggan. Men jag tänkte renovera den ja snygga till hela bilen . skulle behöva lite små prylar t.e.x enblem vart hittar man sådant. Motorn finns det nya delar ?

        juli 30, 2006 at 08:12 #97057

        Får börja med att säga grattis och välkommen till forumet!

        Ett tips vad gäller ganska mkt prylar är Saabklubbens reservdelslager, du hittar det via listen överst, klicka på “Reservdelar”..

          juli 30, 2006 at 08:21 #97058

          emblemen vet jag inte om det fortfarande tillverkas eftermarknadsemblem eller inte, kan säkert vara lite knivigt att få tag i till just monte carlo, 1967? då är det alltså en V4 monte carlo du har letat reda på, trevligt, det här med oljan till vipparmsbryggorna kan vara lite knepigt i bland, har haft samma problem med min 96 v4 74, där fick jag tipset att plocka i sär hela vipparmsställena och tvätta rent dom grundligt, mycket oxiderad olja fanns det där, jag fick rent det efter lite jobb och monterade i hop det igen, det såg bra ut men jag har fortfarande ej kunnat prova för motorn sitter inte i bilen är…

          välkommen med bilen och välkommen i klubben? har du något kort på objektet?

        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.