Montera ihop -65 långnosmotor

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Montera ihop -65 långnosmotor

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2018-01-22 15:09 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #439907

  Lite snack och ännu mindre verkstad, men äntligen tycks det bli lite klirr i hobbykassan, och då är ihopmonteringen av min TT-motor av årgång 1965 ske! Budgeten är tight men kosta på nya packningar och tätningar vill jag åtminstone göra. Jaga priser BEHÖVER jag göra, och då är första frågan om det går att hitta kompletta packningssatser någonstans eller om varje packning måste köpas var för sig? Utöver packningarna ska jag byta både packboxar och O-ringar i fördelarväxeln.

  Låsbleck till vevaxelskruvarna antar jag är bra att satsa på ett nytt. Termostaten jag har verkar död, den öppnar i alla fall inte i en kastrull med kokande vatten. Passar termostat som är lättare och billigare till någon modernare bil? Nya tändstift känns också vettigt, men om det inte är för dyrt känns det vettigt att satsa på adapterbussningar så att modernare stift kan användas. Var hittar jag i så fall bussningarna?

  Jag har hört en del snack om att det är onödigt och mest bara riskabelt med variabel tändförställning på en tvåtaktare, och att åtminstone de som trimmar TT brukar svetsa fördelaren. Är det en bra sak att göra även på en otrimmad standardmotor eller överväger nackdelarna? 1965 var det både centrifugalregulator och vakuumklocka, och jag antar de detaljerna kom dit av en anledning. Är det uppenbart glappt antar jag det är klokare att svetsa. Jag kommer troligen pressa min motor ganska mycket med full gas, men inte utsätta den för toppvarv och sällan pressa mer än korta intervall, varemellan motorn får svalna på tomgång eller stillastående. (ecodriving) Gissar risken att bränna en kolv så som jag kommer köra är ganska liten.

  Packningar, tätningar, låsbleck och fördelare alltså… Har jag missat något viktigt när man skruvar ihop en TT?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng