Mystiskt "klonk" vid färd…

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Mystiskt "klonk" vid färd…

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-06-30 21:21.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4306

  mats a
  Deltagare

  Jag har nu kört min 96-68 i en månad. Kopplingen är ordnad, nu ska jag åtgärda en dålig framskärm. Motorn är fantastisk, mjuk och följsam men lådan viner på trean.

  Jag har dock flera gånger under färd råkat ut för att det helt utan förvarning låtit som bilen kört på något, eller rutan träffats av ett stenskott. Ett metalliskt ”klonk!” genljuder genom kupén och varifrån jag sitter tycker jag mig ana att det kommer från höger hjulhus. Prestanda eller funktion hos motor eller chassie påverkas inte även om det låter som bromsoket lossnat och tagit ett varv runt (det vet jag hur det låter, nämligen).

  Ett tag hade jag teorin att det var sten som fastnat i däcket och som sprätte loss mot innerskärmen. Men varför hände det bara på höger sida? En trasig fjäder som knäpper till? Nej, fjädern är hel…

  Nja, jag upptäckte upphovet till oljudet av en slump. Jag skulle fälla upp friskluftsintaget under instrumentpanelen och tappade den. Friskluftsinsläppet manövreras ju med en fjäderbelastad spak. Den är så nätt avstämd att den när som helst kunde smälla igen. Det metalliska ihåliga klonket kom inte från hjulhuset utan från instrumentpanel och askkopp. Häpp.

  #29183

  sprak68
  Deltagare

  Hej!

  Har också en -68! =)

  Först och främst; alla V4or viner på trean, så det är inget konstigt eller farligt.

  Två och främst; hade också klonkande ljud i min bil, men det visade sig vara bromsoket som hängde och skramlade lite. Har du kollat så att de sitter fast ordentligt? Om de inte gör det är detta också ofarligt, men irriterande. De sitter med en nit och en fjäder som inte går att justera och dra åt när det blir slitet. Jag borrade ur och satte en M8 bult och mutter så man kan dra åt när det börjat klonka och skramla.

  Ha det!

  /Tom

  #29463

  rallysaaben
  Deltagare

  Det där med bromsoket har jag haft på mina v4or också, det är lite störande, men det är ju lätt att kolla iallafall, har man detta fel på sin bil så låter det garanterat när man åker på grusväg och då är det ju bara att bromsa lite lätt så hör man ju om det slutar.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng