något skumt fel på min 9000

Forum Modellspecifika forum 9000 något skumt fel på min 9000

Detta ämne innehåller 10 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-05-08 13:20.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22110

  fvh
  Deltagare

  Har två konstiga fel på min 9000, hoppas någon kan svara på dom. Bilen är en Saab 9000 2.0 -95

  1. Om jag håller foten på bromsen när min 9000 är igång och slår av tändning och tar ut nycklen så dör inte bilen förrens jag släpper foten från bromsen. vad kan vara felet?

  2.När jag har bilen avstängd och håller foten på bromsen så börja alla lampor på instrumentpanelen och kylarfläkten går igång? vad kan vara felet?

  Mvh

  Frank

  #157352

  rodder76
  Deltagare

  Hmmmm knepigt som tusan.
  Saab gjorde redan med 92:an sig kända med genomtänkta elsystem, kanske som ett arv från flyget. MEN…….
  Långskott. Testa att byta bromsljuslampor. Jag vet personer som haft konstigare problem än sådär, där det visat sig vara glöslampan som var boven och på något sätt lyckades skicka ström tillbaka till säkringsboxen med väldigt konstiga fenomen som följd.

  Annars skulle chansningen ligga på jordfel. Tråkigare att leta efter, så därför skulle jag börja med demontera bromsljusen för att se om felet ligger där.

  En annan bov som kan ställa till många konstiga elfenomen är kortslutningar i dragkroks-kontakten. Kanske läge att kolla den innan man letar på alla jordpunkter.

  Jag kan inte mycket om el…. men det där är tre saker man stött på…. Med egen bristande kunskap i el så kan jag inte säga vilken som är trovärdig eller ej…. Men några tips var det i vilket fall.

  #157354

  fvh
  Deltagare

  Du kan nog ha rätt angående bromsljuslamporna. För idag fick jag byta mina pakeringsljus glödlampor på högersidan och säkring för lamporna också. har inte haft detta problemet innan så det kan ju ha kommit av att jag bytta lamporna. Så du rekomenderar att byta alla lampor som går till broms/pakeringsljuset?

  Mvh

  Frank

  #157389

  gagnefsbon
  Deltagare

  Jag har hört talas om likande problem tidigare och det har då varit bromsljuslamporna. I detta fall hade en 1 trådslapma 21W monterats i stället för två tråds 5/21W vilket gav problem liknande de som beskrivits.

  #157390

  Martin
  Deltagare

  Instämmer!

  #157435

  rodder76
  Deltagare

  Till att börja med borde det räcka att plocka ur lamporna för att felsöka. När de är urplockade ur sina hållare så borde inte problemet kunna uppstå.
  OM det visar sig vara en glödlampa så är det ju lätt att kolla vilken lampa som är boven i dramat och då räcker det att byta bara just den….

  Lycka till//

  #157442

  William
  Deltagare

  För en 15 år sedan hände exakt detta på den 9000CS min familj hade, farsan hade satt fel sorts lampor i bromsljusen bak precis som ovan nämnt.

  #157776

  rodder76
  Deltagare

  Hur har det gått fvh?
  Har du fått ordning på bilen, och om allt nu fungerar. Vad var problemet?

  #157780

  fvh
  Deltagare

  Var ute idag och fixade det idag. Det visade sig jag hade satt lamporna på lite olika ställen så nu fungerar det perfekt. Tack för all hjälp allihopa

  Mvh

  Frank

  #157783

  rodder76
  Deltagare

  Så det var glödlamporna som var boven i dramat.
  Jag är fortfarande förundrad över att dessa fenomen kan uppstå, men det är skönt att veta… för annars kan man felsöka till förbannelse. En glödlampa är väl det sista man kollar annars.

  #157785

  saabaero
  Deltagare

  Ett liknande fenomen finns ju på og900 också.
  Där kan ett släckt bakljus och laddtrycksproblem ha ett samband 🙂

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng