Nedre Kulledsdamask

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Nedre Kulledsdamask

Detta ämne innehåller 6 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-03-29 13:33.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12339

  anonymous
  Deltagare

  Tjena,

  Jag har bytt bussningar på länkarmarna på min 96:a och när jag skulle plocka ihop allt igen såg jag att damasken till den nedre kulleden är skadad. Någon som säljer såna?

  #85450

  anonymous
  Deltagare

  Hej igen, tänkte göra ett försök till för att höra om det är någon som vet var jag kan köpa en damask till en spindelled på min 96a, 1961. Det är den nedre ledens damask jag behöver.

  Tack

  #85451

  När jag renoverade framvagnen på min 93:a letade jag förgäves. Köpte nya kompletta, smörjfria kulleder och p-ändar istället hos Micro. Finns säkert på Mekonomen också. Är samma på 93 – 97.

  #85452

  anonymous
  Deltagare

  Tjena, tack för svar. Jag har också varit inne på det men känns lite trist att bli av med smörjnippeln och att behöva köpa en helt ny. Konstigt att ingen tillverkar såna, lär ju vara några som behöver dessa.

  #85453

  stefan
  Deltagare

  Jag har som jag sagt till andra som frågat en del gummin men efter koll med mått och så så finns tyvärr inte den till spindelleden som ”universal”. Har jagat länge efter ett sortiment med universal i övrigt men som sagt så går jag bet på dessa. Innerhålet är för stort på Saab leden för att det ska gå.
  Alternativet är ju att köpa nya leder och ta gummin från dessa och spara den nya leden i reserv.
  Till styrleden kan jag säkert hitta nåt men då måste jag ha mått på dessa.
  / Stefan

  #85454

  anonymous
  Deltagare

  Hej Stefan,

  Ja det skulle man ju kunna göra, köpa en ny på mekonomen, och sen spara den. Vet du om det är samma mått på damasken på den som man köper ny som den gamla har?

  #85455

  stefan
  Deltagare

  Måtten borde stämma någotsånär tycker man. Mekonomen är lite löjligt dyra på sina framvagnsdelar……Jag tar 190kr för en spindelled och 110kr för styrleden.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng