Nivåplugg växellåda V4?

Forum Modellspecifika forum Sonett Nivåplugg växellåda V4?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2013-12-29 11:09 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8275
  peter s
  Deltagare

  Bytte olja i min låda igår efter ca 300 mils körning efter renovering. Tappade ur ca1,6-1,7 liter vilket verkar stämma med mängden där ska vara. Vid påtappning uppifrån av ny olja tog jag bort den lilla pluggen på vänster sida som är benämd med nivåplugg i min Sonettmanual. Det gick dock endast i ca 0,9 liter när det började rinna ut olja där?

  Är detta endast en absoluta min-nivå, eller gjorde jag nåt fel? Jag satte tillbaka den lilla pluggen och fyllde i ca 1,7 liter enl spec istället….

  Det som slog mej var att oljan jag tappade ur var rejält grågrumlig i början, men den sista skvätten såg nästan ny ut, detta trots att jag varmkörde motor/låda på lyften med växel i innan jag tömde ur den. Väldigt lite spån på magnetpluggen också bådar gott. Får se hur den funkar med Castrol EP80 istället då QS oljan är svår att få tag på..

  #62255

  Qs oljan finns i klubbshoppen!

  #62259
  peter s
  Deltagare

  @Christian Haugsöen wrote:

  Qs oljan finns i klubbshoppen!

  Visst sjutton… Nåväl, Castrolen är redan i lådan och förhoppningsvis med ngt lägre vinande från slutväxeln på fyrans växel också. Nu lär ju inte QS- oljan finnas för evigt i klubben så det är bra att testa annan olja. Bara hoppas den inte blir tjurig å växla med Castrolen.. 🙂

  Frågan ang nivåpluggen kvarstår dock.. 😉

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng