Nytt på Saab-webben!!

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Nytt på Saab-webben!!

 • Detta ämne har 22 svar, 12 deltagare, och uppdaterades senast 2003-03-18 23:58 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9332
  Martin
  Deltagare

  En del nyheter har tillkommit idag.

  Ett nytt menysystem har lanserats.
  Det gamla var inget annat än en nödlösning. Meningen är att det skall bli lättare att navigera, hitta rätt och snabbt nå en annan del av sidorna. Om inte menyn laddas riktigt finns en reservmeny.

  Under ”Saabklubben” hittar du det som är specifikt för klubben som träffar, klubbshop, medlemssidor, klubbinfo och sektioner med mera.

  Under ”Interaktivitet” återfinns Anslagstavlan, frågesport, gästbok och chatten. Ett litet tidsfördriv har också tillkommit.

  Under ”Media” hittar du mängder med bilder, ljud och filmer. På sikt kommer här också månadsvisa bakgrundsbilder.

  ”Allt om Saab” (de gamla faktasidorna) har utökats med lite historia. Dels Saabs allmänna historia med innovationer men också tävlingshistoria . Jag är inte helt nöjd med strukturen, ändring är på G.

  Vidare finns där nu under ”Artiklar” en del läsvärt. Denna underavdelning skall givetvis utökas.

  Underavdelning ”Gemensamt” innehåller sådant som inte kan knytas till en viss Saabmodell. För dig som vill experimentera med olika däck och hjulstorlekar finns en behändig kalkylator . (Jag hoppas kunna anpassa den ytterligare till specifika gammel Saab-behov) En kortfattad guide för bilköparen har också tillkommit.

  Ett klick på ”www.saabklubben.com” tar dig tillbaka till förstasidan. Förstasidan innehåller en tablå med de senaste nyheterna.

  Det var väl allt.

  Kommentarer är välkomna!

  #68593
  anders jensen
  Deltagare

  Hoppsan, va nu då?
  Har jag kommit fel var min 1:a tanke.
  Men det var ju rätt!

  Va bra det blev med navigeringen, Martin!

  Troligtvis höll du på med diverse uppdateringar på den nu för jag tyckte mig märka små ändringar under tiden jag klickade runt.

  Som sagt, mycket bra!

  /Anders

  #68594
  Magnus E
  Deltagare

  Hur går det med utropstäcknet som kommer på en del ämnen, det går inte att göra några inställningar på dom för då står det:

  ”Endast admin. och moderatorer kan utföra denna åtgärd.”

  Och så skall det väl inte vara, eller?

  Saab 96 -61 Saab 97 -72 Saab 900 -95

  Jag ber om ursäkt för eventuella stavfel, jag är dyslektiker
  Magnus E

  #68595
  wibbe60
  Deltagare

  Tjusigt upplägg

  En personlig åsikt: Jag är inte helt lycklig med det faktum att startsidan har blivit bredare så att inte hela syns i mitt vanliga fönster. Som sagt JAG gillar det inte. Därmed inte sagt att det är fel att det är så.

  #68596
  petter
  Deltagare

  Hej!

  Även om jag tyckte att den gamla sidan funkade kanon ser det bra ut nu också! Det var bara så smidigt (när man har den här sidan som startsida) att klicka på ”Anslagstavlan”, få upp ett nytt fönster och medan det laddades trycka vidare det först öppnade till http://www.saabforum.nu. Men man kan inte få allt!

  En sak är emellertid jobbig för mig, som 90% av tiden här använder anslagstavlan. Nu måste jag via en meny och en undermeny ta mig till anslagstavlan, och då hamnar jag bara på halva. Det vore bättre med en direktlänk som bara kräver ett klick (utan väntan på menyerna) och går till hela ”Anslagstavlestartsidan” med både forum och annonser.

  Annars lär det funka bra när man vant sig!! Hoppas du får massor med beröm på årsmötet imorrn för hemsidesjobbet, även om jag inte kan fixa med sånt själv vet jag hur mycket slit det kan innebära!

  Mvh Petter

  #68597
  Martin
  Deltagare

  Roligt med kommentarer

  Tack Anders J!

  Magnus tack för kommentaren
  Utropstecknet är en del av Anslagstavlans funktionalitet, men vi kan ta det nu. Utropstecknet är till för att ”klistra” trådar högst upp på aktuellt forum. Om den släpps för alla kommer alla användare som har något intresse av att ”klistra” en tråd eller annons att göra det. Det innebär i sin tur att vitsen med det försvinner eftersom funktionen verkar globalt. Tänk om alla ”klistrade” sina annonser högst upp? Programmet medger f.n bara att man har funktionen på eller av inga mellanlägen för olika forum.

  Anders W
  Tack, bra synpunkt, jag har bara testat med två upplösningar. Jag skall se vad jag kan göra. Tekniskt sett inga större problem.

  Petter
  Tack för kommentarer. Anslagstavlan kan nås snabbare. Du kan välja Anslagstavlan direkt efter ”interaktivitet” Den är alltså även en direktlänk. De två följande, ”annonser” och ”forum”, är mer avsedda som en service om man vill gå vidare direkt. Men om det förvillar får den finessen stryka på foten. Kanske får Anslagstavlan en egen knapp i översta hierarkin. Då får något annat strykas. Snabbaste sättet att öppna ett nytt fönster är ”CTRL” + ”N”

  Vi ses väl på årsmötet? Kom gärna fram och säg hej! Jag lär väl sitta en bit fram…

  #68598
  lars olsson
  Deltagare

  Hej Martin !

  Snyggt jobb.
  Dock är jag en Netscape användare ( Netscape 6.2 ) och jag upptäckte att det inte var helt enkelt att komma till anslagstavlan. Jag såg inte heller att du hade lagt ut ett meddelande till användare med problem förrän jag kollade koden för den framen.
  Det funkande med dropdownmenyn på ”Saabklubben” men inte på de andra. Men det visste du väl redan.

  Mvh Lars

  #68599
  lars-erik
  Deltagare

  Mycket bra ! Dock vill jag ha ett klick för att nå anslagstavlan. Önskar ochså att innehåller allt, diskussion och köp/sälj i samma.
  Anslagstavlan kollas vid varje besök !

  #68600
  petter
  Deltagare

  Hej!

  På så sätt, man lär så länge man lever!

  Apropå det där med utropstecknen, kan man inte fixa så att de kan tas bort för den enskilde användaren om hon eller han så vill? Jag använder ”föregående/nästa inlägg”-funktionen när jag bläddrar och då utesluts de ”utropade”.

  Tyvärr kommer jag inte på årsmötet Martin, men ni får säkert skoj ändå!!

  Mvh Petter

  #68601
  wibbe60
  Deltagare

  Lars-Erik
  Det blir bara ett klick till anslagstavlan.
  Sätt pekaren på ”interaktivitet” och KLICKA sen på ”anslagstavlan”.
  Och voila, hela anslagstavlan i ett klick

  #68602
  fuling
  Deltagare

  Kanon nu är länkarna överst, mycket lättare att hitta rätt.
  Men instämmer om anslagstavalan, var bra som den var i ett med diskution & köp/sälj.

  En grej jag hittade är att menyerna kommer under däckkalkulatorn så man inte ser vad det står på dessa.

  En annan komentar är att här kallare vi det Anslagstavlan ock på många andra ställen heter det Forum, vet inte om det kan vara förvirrande för nyanlända.

  Hua, att du orkar Martin. hurra hurra

  #68603
  Martin
  Deltagare

  Hej!

  Om Anslagstavlan och utropstecken/klistring:
  CITAT ” Programmet medger f.n bara att man har funktionen på eller av inga mellanlägen för olika forum ” Tillägg: gäller tyvärr också visningen. Jag har inte noterat att

  Hur nå Anslagstavlan har avhandlats. Ni når hela Anslagstavlan direkt under ”Interaktivitet”. Länken markeras med understrykning. Uppdelningen är endast en service. Den kommer att tas bort, eftersom många inte ser att man kan nå hela Anslagstavlan ett steg tidigare.

  Om kalkylatorn:
  Jag har prövat alla upptänkliga knep för att menyn inte skall skymmas, men jag har inte nått en lösning. Får väl konsultera ett pro. Jag är en glad amatör. Workaround är att gå via en av de vägar som syns. Tråkigt men sant. Nödlösning är att öppna kalkylatorn i eget fönster, men det vore att ge upp.

  Se det som en stor Anslagstavla med olika diskussionsforum på olika teman samt annonsforum. Saab och egensinnighet du vet…

  Lars-Erik.
  Intressant med Netscape! Lanseringen har dröjt minst en vecka pga Netscape strul. Idag fick jag det att funka. Den är testad mot NS 4.51 och NS 6.2.3 och fungerar UA här hemma både lokalt och mot server. Problemet var just det du beskriver. Jag vet dessvärre inte hur jag skall hantera det nu. Vi får se.

  #68604
  walle
  Deltagare

  jag säger som dom gammla rävarna varför ändra på en grej som funkar bra??? det var bättre för ja tyckte det var krångligt att komma in nu mvh niklas

  #68605
  Martin
  Deltagare

  Hej!
  Vad är krångligare? Skall jag ändra tillbaka till det gamla?

  #68606
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Ris o ros får man alltid när något ändras på en hemsida men ge det hela ett par dagar innan gnället sätter igång.

  Bra jobbat Martin!

  /B

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng