Oljemängder (motor/växel) samt fultätning?

Forum Modellspecifika forum OG900 Oljemängder (motor/växel) samt fultätning?

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-10-14 16:47.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #24887

  900c
  Deltagare

  Den kära bilen klarade besiktningen, men med allt ”att tänka på” och rosten som äter sig allt närmare så får den nog bara leva fram till nästa besiktning.

  Fram till dess ska jag dock vårda den så gott jag kan och till att börja med undrar jag över oljemängderna i motorn respektive växellådan? Bilen är en 900C från -87.

  Sen har jag upptäckt en mindre läcka från växellådan och eftersom bilen har det värde den har, så undrar jag om det går att täta den utvändigt med någonting? Jag kanske kan kleta någon pasta, kemisk metall eller något liknande för att ”spackla igen”? Alternativet kommer vara att fylla på med olja hela tiden. Att lyfta ur växellådan och byta packning är nog overkill just nu.


  I övrigt kul med en ny sida. Jag har under annat nick fått skitbra hjälp på det här forumet.

  Som en anekdot började bilen hacka och någon gång dog den för mig i en kurva, samtidigt som oljelampan började lysa. Efter kontroll av oljenivå och omstart gick den vidare men hacken fortsatte och jag tänkte fixa problemet till helgen. Innan helgen infann sig tog tjejen bilen till jobbet och jag skulle gå från mitt jobb (nattskift) och ta den hem. När jag kom till hennes jobb så vägrade bilen starta och bara startmotorn drog runt. Där stog jag som den motoramatör jag är och kollade på de mest banala lösningarna som att slangar satt där de skulle, olja i motorn osv. Med dataabonnemang och Opera Mini i telefonen nådde jag det gamla forumet och för första gången testade jag att bensinpumpen gjorde sitt jobb. Nu vet jag hur det fungerar! 🙂

  Sen öppnade jag locket till Pierburg-förgasaren och där var ju lite oljigt, men utan vetskap om hur mycket det skulle vara så fick jag söka vidare. Någon skrev att de hade olja upp till gängorna och det var det definitivt inte i vår bil. Någon förgasarolja hade jag inte och med en bra promenad till närmsta mack så sökte jag vidare. Någon hade hällt motorolja i förgasaren och det hade jag lite i bilen. En minut senare vrider jag om nyckeln och den belönande känslan av motorns varv infinner sig. Sen sög jag upp motoroljan med kanyl/pump och bytte ut den mot bromsolja som är lite finare.

  Jag kan inget annat än att tacka för den kunskap och vänlighet som finns på forumet! Ni är amazing! 🙂

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng