Parkeringshjälp

Forum Modellspecifika forum OG9-5 Parkeringshjälp

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2014-01-24 21:05 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7527
  jan-olov
  Deltagare

  Hej! Tänkte byta höger inre backsensor på min 2004 kombi. Kan nån delge mig rätt handgrepp för att komma åt sensorn. Jag har hört att man kan bända loss plasten och lätt byta sensorn. Men hur?Plasten är lite riskabel att hantera om man kan inte se baksidan.
  Tacksam för tips.

  /Jan-Olov

  #59409
  porsche944
  Deltagare

  Släpp hela stötfångaren så kommer du lättare åt, kablaget för att koppla ur sensorerna sitter på vä sida sett bakifrån bilen.

  #59479
  jan-olov
  Deltagare

  Efter ett kortare span på stan kunde jag se att sensorerna sitter olika på olika årsmodeller. Så här ser min ut och jag tänkte att det vore lättare att lyfta på bara repskyddet. Men hur?

  #90580
  goofy
  Deltagare

  Repskyddet är inskjutet bakifrån och mot bakstycket. Baktill går det ner fyra tappar som sitter med bult på baksidan av balken.
  Jag gör som följer om man inte vill ta av stötfångaren.
  1. Lossa täckplasterna på insidan av baklysena. Dom två plastskruvar som syns vrids ett kvarts varv så plastskyddet går att lyfta bort.
  2. Underifrån, lämpligast med 10mm spärringnyckel, lossar jag dom fyra bultarna till repskyddet en liten bit. Ej helt! Det är trångt men går.
  3. Tag sen ett fiskben eller något av plast och peta loss svarta listerna på var sida om repskyddet.
  4. Peta sen loss repskyddets hullingar och därefter lyft upp repskyddet och dra bakåt. Man får lirka och pilla för att få upp tappar och få förbi hörnorna från stötfångaren.
  Kablarna till sensorerna är ganska långa så det går att dra ut utan risk att ha av någon kabel.
  5. Lätta försiktigt på dom två plastöglor som håller sensorn och dra den bakåt ut ur sitt fäste. Går fästet sönder finns nya att köpa på SAAB för under hundring styck.
  Lite värme från en värmepistol kan vara att föredra då plasten annars lätt spricker och faller i bitar.

  Montera sen i omvänd ordning och se till att trycka ner repskyddet när bultarna dras. Annars ligger det och nöter mot bakluckan.

  Lycka till och välkommen med frågor om något är otydligt eller konstigt skrivet.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng