Parkeringsljus/blinkers på Sonetten

Forum Modellspecifika forum Sonett Parkeringsljus/blinkers på Sonetten

Detta ämne innehåller 10 svar, har 8 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-04-14 07:27.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14072

  anonymous
  Deltagare

  Hej!

  Var och besiktigade Sonetten idag på morgonen, och fick nedslag på att parkeringsljuset sitter ihop med blinkersen fram under det runda gula glaset. Han föreslog att byta glaset till vit, men vad jag vet så skall det vara gult glas där för blinkersen. Min bil är ju importerad från USA, så frågan är: hur är det med blinkers och parkeringljus på svensksålda Sonetter, och hur har ni andra som importerat Sonetter gjort med detta?

  Martin
  (som normalt skriver under ”Martin H”, men är ledig och loggade in hemifrån idag)

  #94005

  andypeak
  Deltagare

  Hej, du kan byta till ett vitt glas. Det funkar att besikta med att använda parkeringljus samt blinkers med vitt glas. I alla fall accepterar bilprovningen detta.

  I annat fall se bifogad bild på den lampa som gäller för Sverige. Den finns i Sonettklubbens lager.

  #94006

  andypeak
  Deltagare

  Jag förmodar att du har lampan enligt bifogad bild på din Sonett om den kommer från USA?

  #94007

  ulf
  Deltagare

  Jag har en importerad V4 med orange blinkersglas. Jag har parkeringslamporna i huvudstrålkastarna. Det har aldrig varit bekymmer vid bilprovningen. Det finns visserligen orange/vita glas att köpa, men jag ville behålla originalutförandet.

  /Ulf

  #94008

  Tomas Rosendahl
  Deltagare

  Bara för info så kollade jag för ett par dagar sen med Sonettklubben och det finns endast kompletta parkeringsljus/blinkers att köpa numera. Inte enbart glas.

  #94009

  enor
  Deltagare

  det enklaste sättet, som samtidigt bibehåller originallooken, är väl att byta strålkastarinsatserna mot sådana med parkeringsljus i och koppla p-ljuset dit för besiktningsändamål. Sen tycker jag personligen att om man har en USA-bil med alla dess snygga sidomarkeringar i rött och orange plus det orange ljuset framåt – ja då ska man ha en liten ”magisk strömbrytare” med vilken man kan tända dessa

  #94010

  bluesman
  Deltagare

  På min bil satt det monterat H4 insatser med inbyggt parkeringsljus, det förenklade allt för min del.
  Kopplade bara ur kabeln som försåg blinkersen med ”ständig ström” och allt var klart för svensk marknad. Sedan tycker även jag att det ser snyggt ut med amerikansk bestyckning så det blir väl till att koppla i och ur mellan besiktningarna
  Sidomarkeringljusen fram är orange och de som sitter bak röda, de bakre är ej godkända i sverige.
  Mvh

  #94011

  enor
  Deltagare

  Är du säker? Det KAN vara så att den lagen har ändrats, men jag är inte helt hundra. Lägg märke till att alla nya Volvo har röda sidomarkeringar bak, och 9-3 sportcombi likaså…

  #94012

  Molte
  Deltagare

  Passar glaset från sidomarkeringen fram så kan man ju sätta ett sådant där bak också. Gammla 245.or har det så ju sen har gammla S40 det också. Bara en tanke.

  MVH

  - 9-3 Aero 2,8T XWD TX Edition, Hirsch Performance -10
  - 9000 CC 2,3 Turbo 16 Sport -91 när det är sommar
  - 96 GL V4 Super -79 när vägen svänger
  - 90 T16 -87 när jag ska överraska

  #94013

  martin h
  Deltagare

  Hej!

  Tack för alla svar. Jag tror nog att jag skaffar mig ett par blinkersljusinsatser med vitt parkeringsljus i underkant. De är ju i alla fall en originallampa, även om den inte satt på just min bil från början.

  Martin

  #94014

  bluesman
  Deltagare

  Javisst kan det vara så, när jag reggade in min bil så frågade jag besiktningsmannen vad som gällde och då var det i alla fall fel enligt honom. Detta var ganska exakt ett år sedan.

  Mvh

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng