Pat Moss

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Pat Moss

 • Detta ämne har 4 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2005-11-11 16:59 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13346
  Lollo
  Deltagare

  Hej.
  Är det någon som har lite info om den ljusblå sporten Pat körde, även bilder på den vore trevligt.

  #89941
  lennart j.
  Deltagare

  Hej Lollo,

  Då jag köpte min ljusblå Marrocco-Sport -63 från Gérard Mourlot i Grenoble i Februari 1998 cirkulerade det ett rykte att denna skulle ha körts av Pat Moss i Safarirallyt 1962. Jag ville naturligtvis säkert veta om just min bil tillhört henne, så jag ringde helt sonika upp Pat för att få besked direkt av henne. Som jag misstänkt, var inte min nyförvärvade Sport hennes förra rallybil.

  Pat berättade att bilen hon körde i Safarirallyt 1962 var hennes privata ljusblåa Sport. Eftersom tävlingsavdelningen i Trollhättan inte lyckats få fram en lämplig tävlingsbil för hennes deltagande i Safarirallyt uppmnades Pat at köra med sin egna, privata Sport. Om den skulle skadas/kraschas hade hon blivit lovad att få en ny av Saab i Trollhättan. Bilen var unik såtillvida att när Pat beställde den 1962 kunde hon inte få en i sin älsklingsfärg röd. Hon begärde då att åtminstone få inredningen i rött, så hennes exemplar var förmodligen den enda ljusblåa Sport som levererats med rött inrede från fabriken! Enligt Pat, så körde hon bilen ytterligare ett antal år i England imman den skrotades på grund av att den bilvit hemskt rostig.

  Varför inte ringa Pat, som jag gjorde, och få mer detaljer om och kanske bilder av hennes unika Sport? Jag har nog hennes telefonnummer någonstans i mina gömmor, i så fall.

  Bästa hälsningar

  #89942
  Lollo
  Deltagare

  Kanon Lennart.
  Har du några bilder?

  #89943

  1964 körde Pat Midnatssolsrallyt (Nuv Sv rallyt). Då körde hon en röd Sport. Jag var själv på plats och tog den här bilden. Bilden tagen på Ulrika-sträckan i södra Östergötland. Ansvarig för den sträckan var den då så blomstrande Motorklubben Scandia i Linköping, där min salig far Frank var ordförande.

  Det var tider när detta fantastiska rally drog fram genom hela Sverige på sommartid ………
  [image]http://www.perstorp.seths.se/pp18164a/PatMoss.jpg[/image]

  #89944
  staffanv
  Deltagare

  Har du bilden i högre upplösning? Jag letar efter bilder, men har haft lite framgång hittills och en Sport kan ju vara bra att ha med, speciellt en som rör på sig.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng