Plats i Sonett III

Forum Modellspecifika forum Sonett Plats i Sonett III

 • Detta ämne har 6 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2004-03-26 22:14 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10338
  johan josefsson
  Deltagare

  Igår så fick jag änligen hem mitt nya projekt. En Sonett III -72. Bottenplattan är svetsad och målad och bakre karossdelen är nedsänkt över chassit.

  Hur sjutton skall 1,9m Göteborgare få plats att köra bilen? Hur har ni andra gjort? Efter att ha torrkört bilen utan stol eller ratt utan bara genom att sitta på golvet så känns det oroväckande tight i taket. Sen så skall ju hjälmen på också… Hur skall det gå till? :confused:

  Original-stolarna kommer ju inte att monteras utan modernare anpassade för lite mer aktiv körning kommer att införskaffas. Det kanske räcker med att ”tilta” stolen bakåt och på det viset få ner hôvet och upp knäna?

  Alla tips mottages tacksamt!

  #73536
  Dicst
  Deltagare

  Har hört att det finns folk som skär ur och ”sänker ner” ett parti i golvet. Se upp för fartguppen bara… 😮

  #73537
  martin h
  Deltagare

  Jag upplevde samma problem när jag hade köpt min -74(är själv 189 cm). Men efter en sisådär 30 mil i stolen så hade jag hittat en lagom ihopsjunken körställning som funkar rätt så bra. Hjälm är dock inte att tänka på för min del.

  Lycka till
  Martin

  #73539
  ola
  Deltagare

  191 i strumplästen. Sitter perfekt i min bil, inga problem. Standard IIIa, standard stolar, lite nedsuttna möjligen.

  #73540
  petter
  Deltagare

  Ola, bara en kommentar: Du är med andra ord ett levande bevis på att påståendet i min signatur stämmer perfekt!

  Mvh Petter

  #73541

  Det finns fler långa personer som både tävlat i Sonetten och som idag har den som hobbybil. Jag tänker på Torsten Åman som åkte ”kartis” till ”taket” i bl.a. Sonett. Han tillhör de längre i vår krets; och han platsade både då och nu!
  (Tack för flera trevliga möten Torsten!)

  Jag måste berätta hur det gick till när jag köpte min Sonett V4: Sonen Ola (se ovan) låg i lumpen 1992. Han visste att jag var intresserad av att köpa en Sonett som jag drömt om sedan jag såg Catherinan i Linköping vid premiärvisningen. Han ringde mig en dag och talade om att han hittat en annons på en V4 i Karlshamn. Det är ju inte så långt från Perstorp. Jag åkte dit och inspekterade bilen som var i mycket bra skick. Jag hade bara ett förbehåll inför köpet: min långe son Ola måste få plats! I helgen kom Ola hem och vi åkte till Karlshamn. Han klämde sig in och kröp ihop… ”Jag får plats farsan”! Det avgjorde det hela; bilen köptes utan prut. Till saken hör att min bil har ett annat innertak än std som gör den än trängre. Den är som en del av er vet en korsning mellan Sonett V4 och Sonett III; ombyggd med de sista prylarna från bandet i Arlöv.
  Jag hade dock väldigt svårt att själv få plats under taket med hjälm på Kinnekulle vid träffen i somras. Men det är ju småsaker i det hela när man ”älskar” sin bil!

  [image]http://www.perstorp.seths.se/pp18164a/Farsanx.jpg[/image]

  #73542
  johan josefsson
  Deltagare

  Jag får helt enkelt satsa på att bli utskjuten i katapult några gånger så är det inga problem sen. Tack för era erfarenheter!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng