problem med spakställ vid lådbyte

Forum Modellspecifika forum 90/99 problem med spakställ vid lådbyte

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-06-13 20:54.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #16187

    peter engqvist
    Deltagare

    hållerpå med motor och växelåds byte på 99an och har stött på lite problem.

    har monterat en 5växlad låda från en 90 -86 i min 99a -76 och glömde ta spakstället från samma bil så jag monterade ett från en 900 -86 som jag hadde på lager och modifiera så den passa
    och hur jag än gör så får jag inte i alla växlar normalt.

    ställer jag spaken och lådan i neutral och drar åt så får jag bara i 3an 0ch 4an
    ställer jag båda med backen i får jag i 3 4 och backen med lite våld
    gör jag så med ettan så får jag i ettan och neutralläget på spaken blir 4an.
    verkar som axeln inte vrider sig tillräkligt och lägger jag mig under och hjälper till med polygripen så går det lättare att växla.

    är det så att 900 inte passar på 99 eller är den trasig ?

    #107788

    wibbe60
    Deltagare

    Nu ska vi se, det var ett tag sedan jag skruvade 99/900 men…
    Är axeln på 900:an lika långt som på 99:an??? Hur ser det ut med fjädern till 5:e växeln.
    Har för mig att f.o.m. -86 så sitter fjädern inne i lådan och inte på spakstället. Vet i och för sig inte om det har någon betydelse i detta fallet. Annars är det som du gjort, lägg både lådan och växelföraren i backen ocg spänn justeringen så skall det funka. Kan behövas lite finjustering. Lycka till.

    #107828

    peter engqvist
    Deltagare

    hitta felet var nog lite trött igår.

    dom ändringar jag fick göra igår var att kapa axeln 1cm
    kapa 2cm fram på dendär gummi prylen och borra ett nytt hål
    fila lite på insidan av höger fäste till spakstället så det får platts (var lite bredare)
    och till sist böja axeln lite åt höger för 900ans är rak till skilnad från 99an
    jag hadde böjt den uppåt istället av nån anledning så det var enkelt fixat.

    nu funkar det fint.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng