Referat från Saabklubbens årsmöte 2008

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Referat från Saabklubbens årsmöte 2008

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2008-03-11 22:53 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17602
  phermansson
  Deltagare

  Detta ska inte ses som en officiell redogörelse utan som ett referat från en mötesdeltagare. Jag reserverar mig även för fel i mina anteckningar och minnet, kommentera/komplettera gärna!

  Saabklubbens årsmöte 2008 hölls i vanlig ordning i Saabmuseéts lokaler, och som tidigare år var mötet välbesökt. Det var inte lika fullsatt som förra året, men vi uppskattar att 150-200 personer var på plats.
  Mötet inledes i sedvanlig ordning med val av ordförande, sekreterare och justeringsmän. Vi fick sedan en föredragning av verksamhetsberättelsen och en ekonomisk redogörelse för det gångna året. Alla var nöjda med detta, och då även revisorn var nöjd beviljades styrelsen ansvarsfrihet.
  Kassören inflikade dock att det finns problem med medlemsavgifter som inte betalas i tid.

  Val av styrelsemedlemmar
  Efter detta var det dags för omval till vissa styrelseposter, och valberedningens ordförande Mattias Roswall tog här tillfället i akt att redogöra för de problem som funnits i styrelsen under året. Han var noga med att poängtera att ingen skulle hängas ut, men att det var svårt att inte göra det. Jag tror Mattias själv kan berätta bättre själv, men i korta drag handlade historien om att vår förra ordförande hade vissa idéer om hur saker och ting skulle skötas som inte överensstämde med styrelsens vanliga arbetssätt. Information kom inte alla styrelsemedlemmar tillhanda, konflikter uppstod och styrelsemedlemmar avgick. Valberedningen tog då sig an sin granskande roll för att försöka utreda vad som hänt, vilket ledde fram till att man ville ha en utfrågning med styrelsemedlemmarna. När datumet för utfrågningen närmade sig insåg vår förre ordförande att situationen var ohållbar och valde att avgå. Han har efter detta inte haft någon kontakt med valberedningen.

  Styrelsen tyckte å sin sida att det nu var dags att dra ett streck över det som varit och istället se framåt, vilket vi gärna håller med om. Det visade sig också att valberedningen hade gjort ett bra jobb, som ny ordförande föreslogs Anders Dackevall vilket bifölls av mötet. Till posterna som kassör, vice sekreterare och materialförvaltare omvaldes tidigare styrelsemedlemmar, ledamöter blev Rolf Jensen, Dick Ström och Hans Göran Nåhlberg. Som revisor och revisorssuppleant valdes Jan Olof Karlsson respektive Per Åberg. Ny medlem i valberedningen blev Anders Astemark.

  Motioner/Förslag från styrelsen
  Dags så för motioner från medlemmarna och förslag från styrelsen, där vi började med det sistnämnda. Det första förslaget gällde att ändra stadgarna för att webmaster skulle bli en styrelsepost. Så har det tidigare varit i och med att vår tidigare ordförande Martin Bergstrand även var webmaster. Nämnde Martin B föreslog att posten istället skulle kallas ’infomaster’ och ha ett mer samlat ansvar för informationen, inte bara vad gäller webben. Detta förslag antogs av mötet.

  Ändring av inbetalningstiden för medlemsavgift
  Nästa förslag gällde en ändring av inbetalningstiden för medlemsavgiften så att medlemsmärket kunde skickas ut med Bakruta nummer ett, istället för som nu med nummer två. En viss diskussion uppstod, och mötet fattade slutligen ett beslut om att avgiften framöver ska vara betald senast den sista december. Mötet beslutade även att ett nytt plastkort med den nya loggan ska skickas ut.

  Undersidor på hemsidan för lokalsektionerna
  Här beslutades att vi ska skapa undersidor på hemsidan för respektive lokalsektion. Dessa ska sedan underhållas av respektive sektion.

  Stöd till husbilsprojektet
  Nästa motion handlade om stöd från Saabklubben till husbilsprojektet. Här beslöts att stöd ska ges med maximalt 5000 kronor.

  Skapande av tipsruta på hemsidan
  Ett förslag handlade om att lägga upp mer tips och info om olika arbetsmoment, bilar med mera på hemsidan. Förslaget avslogs med motiveringen att det mesta står i verkstadshandboken. Webmaster kommenterade att detta arbete redan pågår till viss del, bland annat med de så kallade ’guldtrådarna’.

  Registrering av ’kunnande’
  Här föreslogs ett register av kompetenta människor, främst då svetskunniga och på regional basis. Ett officiellt register avslogs, men möjlighet finns att lägga upp denna typ av register på de lokala undersidorna.

  Workshops
  Den sista motionen handlade om genomförandet av Workshops där vanliga arbetsmoment gås igenom vid tex marknader. Detta avslogs då det blir svårt rent praktiskt och att som tidigare nämnts mycket står i VHB.

  Ett tack till Anders Astemark för ett flitigt motionerande!

  Medlemsavgifterna för 2009 beslutades att ligga på samma nivå som 2008, det samma gäller för reseersättningen. Inga förändringar gjordes för stipendiefonden som fortfarande är fryst.

  Anders Jensen berättade sedan om Motor Sport Cup, och ett vandringspris delades ut. Här är tyvärr mina anteckningar lite vaga…

  Detta följdes av ett föredrag av Peter Bäckström från museét, där han berättade och visade bilder från bland annat GM’s bilmuséum i USA. Han berättade även om GM’s kommande hundraårsfirande, och den intressanta sidan gmnext.com där man i Wiki-form försöker samla så mycket GM-relaterad information som möjligt.

  Nästa punkt på programmet var en delredovisning av medlemsenkäten av Dick Ström. Tyvärr är underlaget som kommit in litet, och allt hade inte hunnit behandlas. Vi fick dock en del intressant information, bland annat att cirka 85% av de som svarat är aktiva på internet. Resultaten var dock inte statistisk säkerställda då endast 5% av medlemmarna var med, för att ge säkra resultat krävs minst 10%.

  Mötet avslutades sedan med att två hedersmedlemmar valdes som tack för sina insatser. Denna gång blev det två namn som verkligen förtjänat detta, Martin Bergstrand och Rolf Jensen.

  Jag vill även passa på tillfället att tacka Saabmuséet och styrelsen för ett väl genomfört årsmöte!

  #119244
  fredrik
  Deltagare

  Revisorn heter väl Paulson i efternamn??

  /Fredrik

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng