röda sido markerings ljus

Forum Modellspecifika forum 90/99 röda sido markerings ljus

Detta ämne innehåller 13 svar, har 8 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-05-16 19:14.

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16016

  walle
  Deltagare

  varför får inte jag bes min saab 99a med röda sidomarkerings ljus? både volvo v70 å saab 9-3 combie har ju såna på bilarna i bak?
  sen har jag ju amerika blinkers helgula i fram det måste väl vara ok för bes? vill gärna få allt godkänt på en gång när jag ska göra reg bes
  mvh niklas

  #106389

  gunnars
  Deltagare

  De är väl godkända för att de är just gula om jag inte
  tar fel liksom alla lampor på bussar/lastbilar och släp!

  Gunnar

  #106392

  bluesman
  Deltagare

  Har haft precis samma fundering varför Volvos o Saab´s nyare bilar klarar detta och förklaringen till detta vet jag inte då det står klart o tydligt i reglerna att man ej får använda rött ljus som sidomarkeringsljus.
  Det är naturligtvis en stor vinst för Volvo o Saab att kunna använda samma ljus för alla marknader så kanske det finns nå´t kryphål som de utnyttjat, ljusen på dessa bilar är ju väldigt små så kanske det hänger på storleken,

  Kopplar själv ur mina bakre sidomarkeringsljus till beiktningen, risken för att bli stoppad ute i trafiken för detta är nog obefintlig, se alla dessa dimljusåkande bilar på vägarna som polisen verkar strunta i totalt.

  Mvh

  #106394

  walle
  Deltagare

  så jag behöver inte ta bort hela lampan när jag bes bilen bara dra ur kabeln??

  #106431

  anders dahl
  Deltagare

  Ja, på sidomarkeringarna bak kan du göra det, fram måste du byta glas eftersom varselljusen måste vara vita.

  #106433

  stefan
  Deltagare

  förmodligen finns det kryphål i reglerna men de nyare bilarna som har detta är typade med detta vilket saaben inte är. Dessutom kanske de inte är emärkta vilket de också kollar vid ev regbesiktning om de är griniga.

  #106434

  hansens 96a
  Deltagare

  den ända gången du får ha detta på en gamal bil är om den är intagen som flyttgots. hade en bmw en gång i tiden som lagen tyckte om att stoppa för detta. hade det varit vanlig inport bil så skulle man inte få göra så. på den bilen hade jag en hel lista med dispanser på olika saker, som blinkers oxå fram mm.

  #106436

  johan josefsson
  Deltagare

  Röda sidomarkeringljus bak går endast att typa bilen med om dom hänger ihop med baklampan.

  #106437

  walle
  Deltagare
  Anders Dahl wrote:
  Ja, på sidomarkeringarna bak kan du göra det, fram måste du byta glas eftersom varselljusen måste vara vita.

  de får vara vita eller gula jag anser att det ljuser gult i mina

  #106438

  bluesman
  Deltagare

  Javisst, ”dom sitter bara där som kosmetika”, mina har suttit på bilen sedan 1969 och att ta bort dom är ju inte o tänka på då det innebär rätt mycket jobb, lacken är nog inte riktigt i samma nyans där, när jag regbesiktade min bil så frågade han bara om dom var inkopplade och jag sa nej och det var allt som sades om detta.
  Det går säkerligen bra för dig med, och i dina sitter väl det väl även reflexer och då kan du ju säga att det är just vad det är. Lycka till!

  Mvh

  #106441

  walle
  Deltagare

  tack bluesman

  #106525

  anders dahl
  Deltagare

  Du får gärna prova att besiktigaa bilen med heloranga glas fram så vet vi andra om det funkar sedan, jag tänker i allafall byta mina till standard, tycker inte att det är värt risken att få en plump i protokollet. Om det är ok att ha gula varsel/parkeringsljus nu så har de ändrat sina regler.

  #106528

  walle
  Deltagare

  regeln att ha gula positions ljus har funnits ett bra tag enligt de på vägverket å bilprovningen.
  mvh niklas

  #106541

  Magnus Dufva
  Deltagare

  Jag har ett jättebra svar, om ändå inte så tydligt!
  Jag besiktigade nämligen min 99: med helorangea främre blink/ p-ljusglas igår, jag fick nedslag på det. För två år sedan däremot så sa dom ingenting om det.
  Å gårdagens besiktingsman var jättetrevlig och snäll mot bilen, så han gjorde nog helt rätt, får väl se det som tur att dom missade det förra gången.

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng