Roligt!

Forum Modellspecifika forum Sonett Roligt!

 • Detta ämne har 13 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2003-05-21 18:27 av .
Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9492
  saabola
  Deltagare

  Ja så var det gjort, premiärturen med min sonett.. I fredags så bytte jag olja i motorn och växellådan sedan blev det en liten åktur runt byn, och i Lördags så blev det en sväng till Umeå på motormarknad.. Sammanlagt så har det blivit 37 mil till på mätaren under helgen…
  Längtar redan tills jag får sätta mig i den i morgon när jag ska till jobbet..

  #69288
  mats jonsson
  Deltagare

  Ja du har tur du. Min III:a står fortfarande på pallbockar. Vinterarbetet har dragit ut på tiden. Har i alla fall fått slangar till oljekylaren tillverkade så nu är denna på plats. AC-aggregatet lyckades jag få på plats också i helgen. Man kan ju nästan tro att bilen är formgiven efter detta aggregat. Det finns inte många millimetrar att spela på under instrumentpanelen. Ska snart plocka ur vindrutan så att jag kan byta innertak. Det lär väl inte vara helt enkelt att få bort det gamla klistret. Helgen gick dock i glädjens tecken då jag i fredags fick tag på två helt nya invändiga dörrsidor i originalförpackningar.

  #69289
  mikael jardstam
  Deltagare

  Härligt! Själv ska jag bara renorvera huvudcylindern på min 65a så att jag kan känna på den nya motorn.

  #69290
  mats jonsson
  Deltagare

  Å andra sidan så är det snart vinter igen och det kanske är dumt att ta ut bilen och få den smutsig. Det blir ju vår även nästa år. Skulle jag tro.

  #69291
  saabola
  Deltagare

  Haha! Ja det blir ju det! Känns lite jobbigt att köra med den nu när det regnar men det är ju roligt att köra och det regnade ju på 60-talet med.

  #69292
  petter
  Deltagare

  Hej!

  Nej Ola, där har du fel, på 60-talet regnade det aldrig! Då såg det alltid ut som i Snobbar som jobbar och Åskbollen!

  Längtar en väldans massa efter Einar nu…fast han är ju 70-talare. Nästa vecka skall jag hem till päronen och fixa lite med honom, han ska få ny bromsvätska och bli lite tätare i vindrutan (de glömde regnandet på 70-talet också, nämligen). Sen är det dags för 38 sköna V4-mil till Göteborg igen!

  Glad Saab-Sommar

  önskar Petter & Einar (96 V4 -74)

  #69293
  mikael jardstam
  Deltagare

  Jag tycker att vintern är ganska rolig också, för när isen har lagt sig och håller för att plogas minskar innehållet i oljedunken ganska fort. Bankörningsmöjligheterna ökar alltså påtagligt!

  #69294
  saabola
  Deltagare

  Sommaren är ju helt klart bäst finns väl inget bättre än att få sätta sig i saaben en solig sommar dag och cruisa runt en sväng…
  Fast det måste ha varit bättre på 60-70-talet eftersom det ryktas om att det inte regnade då…

  #69295
  mats jonsson
  Deltagare

  Jag kan bekräfta att det regnade även på 60-talet. Sommaren 1965 var mycket regnig. Och så har man sett på TV at det regnade på Saltkråkan…

  #69296
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Hösten 67 var fin för då blev jag med moped! (Hade väl kört lite olovandes på åkern innan)
  [image]http://www.skolweb.vaxjo.se/skola/bergunda/kalle/bilder/1PUCH.GIF[/image]
  En ny fin röd Puch Dakota var det. Soppan kostade under kronan och man fick tanka med en ”knickepump” på den lokala BP-macken.

  [image]http://www.zlattes.com/bp_nyckelring.jpg[/image]

  /B

  #69297
  mats jonsson
  Deltagare

  Någon Puch har jag aldrig ägt. Ännu. Letar lite så där inofficiellt efter en fin Dakota. Skulle kunna tänka mig en gul eftersom de inte är så vanliga. Det var en sån som fanns på omslaget till den klassiska utgåvan av Puch-Journalen där någon stegrar den i solnedgången. BP-märket känner jag igen. Ett sådant har jag haft.

  Min Monarscoot går bra. Kan pressa upp den i 35 om jag ligger över styret och håller struten nedåt. Flintamotorerna är fina…

  #69298
  saabola
  Deltagare

  Själv så puttrar jag runt med en Victoria påhängare från -52. Åker runt i en skinrock,skinhuva och givetvis en strut.
  Med en sådan moppe så spelar det ingen roll hur mycket soppan kostar för full tank på 3L räcker nämligen till 20 mils körning, ungefär ett årsbehov…. Men tanka på BP det går inte!

  #69299
  anonymous
  Deltagare

  Skall jag byta golv på min 64 i sommar eller lappa ihop skiten och åka i sommar – det är frågan. Lutar åt att det lappas. Nu är den så till den grad ful att jag nästan bara kan köra när det är mörkt ute och det är det ju inte förrn i augusti igen. Om det inte regnar. Finns det förresten golvplåtar att köpa?
  För övrigt undrar jag hur skall få min Jawamoppe att lägga i tvåan och behålla den. Varför finns det inga Saabmopeder? Då skulle ju problemet vara löst på nolltid – av forumet!

  #69300
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Sten-Arvid ville ha in en annan nostalgisak på sidan och här kommer den….

  [image]http://home.swipnet.se/~w-112509/erik_bp.jpg[/image]

  /B

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng