Rostskydda dörrar

Forum / Modellspecifika forum / 90/99 / Rostskydda dörrar

Forum / Modellspecifika forum / 90/99 / Rostskydda dörrar

  • Författare
    Inlägg
    • oktober 3, 2003 at 11:11 #9877

      Hej!
      Behöver tips om hur man rostskyddar dörrarna på en 99 på bästa sätt. Vilket rostskyddsmedel kan ni rekommendera? Dörrarna är nya (NYA!) så jag vill att de ska hålla sig fina “hur länge som helst”.
      /Krister

        oktober 3, 2003 at 11:48 #71119

        Hej!

        Jag har själv använt hålrumsvätska av “typ” Tektyl, men hittade dessa sidor här om dagen. Det låter ju väldigt bra. Någon som har egna erfarenheter??

        http://www.oilpress.com/linolja.htm

        http://www.oilpress.com/linolja_skyddar_bilen.htm

        Oavsett vilket medel man använder så är det väldigt viktigt att hålla dränerings hålen rena!

        Martin

          oktober 3, 2003 at 12:29 #71120

          Jag har gett min kortnos en rejäl omgång med linolja i hålrummen, och även blandat linolja i underredsmassan för att den inte ska torka. Dock har jag bara haft bilen i ett år, så jag kan inte uttala mig om långsiktiga effekter.

          Ett som är säkert är i alla fall att linolja är betydligt trevligare att arbeta med än de andra vidriga sopporna man rostskyddar med. Plus att bilen luktar hemtrevligt…

            oktober 3, 2003 at 21:50 #71121

            Någon av motortidningarna testade rostskyddsmedel för något år sedan. Linolja visade upp ett ganska så mediokert resultat. Vill minnas att Biltemas rostskyddsolja hörde till de bättre.

            Jag har själv använt linolja till att rostskydda plåtdetaljer som ska förvaras inomhus och det fungerar bra. Däremot skulle jag aldrig använda den på en bil. Den oxiderar vid kontakt med syre och bildar bara en hård hinna som inte på något vis är vattenavstötande om det blir någon form av skada i den.

            Vad det gäller gamla rostiga bilar så är jag väldigt förtjust i Dinotrol ML. Men när det är nya dörrar det är fråga om så tror jag att den är lite väl blaskig så i det fallet skulle jag ta någon annan av hålrumsvätskorna som finns på marknaden.

          • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.