Rostskydda dörrar

Forum Modellspecifika forum 90/99 Rostskydda dörrar

 • Detta ämne har 3 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2003-10-03 21:50 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9877
  Krister K
  Deltagare

  Hej!
  Behöver tips om hur man rostskyddar dörrarna på en 99 på bästa sätt. Vilket rostskyddsmedel kan ni rekommendera? Dörrarna är nya (NYA!) så jag vill att de ska hålla sig fina ”hur länge som helst”.
  /Krister

  #71119
  martin h
  Deltagare

  Hej!

  Jag har själv använt hålrumsvätska av ”typ” Tektyl, men hittade dessa sidor här om dagen. Det låter ju väldigt bra. Någon som har egna erfarenheter??

  http://www.oilpress.com/linolja.htm

  http://www.oilpress.com/linolja_skyddar_bilen.htm

  Oavsett vilket medel man använder så är det väldigt viktigt att hålla dränerings hålen rena!

  Martin

  #71120

  Jag har gett min kortnos en rejäl omgång med linolja i hålrummen, och även blandat linolja i underredsmassan för att den inte ska torka. Dock har jag bara haft bilen i ett år, så jag kan inte uttala mig om långsiktiga effekter.

  Ett som är säkert är i alla fall att linolja är betydligt trevligare att arbeta med än de andra vidriga sopporna man rostskyddar med. Plus att bilen luktar hemtrevligt…

  #71121
  jureit
  Deltagare

  Någon av motortidningarna testade rostskyddsmedel för något år sedan. Linolja visade upp ett ganska så mediokert resultat. Vill minnas att Biltemas rostskyddsolja hörde till de bättre.

  Jag har själv använt linolja till att rostskydda plåtdetaljer som ska förvaras inomhus och det fungerar bra. Däremot skulle jag aldrig använda den på en bil. Den oxiderar vid kontakt med syre och bildar bara en hård hinna som inte på något vis är vattenavstötande om det blir någon form av skada i den.

  Vad det gäller gamla rostiga bilar så är jag väldigt förtjust i Dinotrol ML. Men när det är nya dörrar det är fråga om så tror jag att den är lite väl blaskig så i det fallet skulle jag ta någon annan av hålrumsvätskorna som finns på marknaden.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng