Saab 90, Kopplingsproblem

Forum Modellspecifika forum 90/99 Saab 90, Kopplingsproblem

Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-08-10 21:17.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14651

  anonymous
  Deltagare

  Var precis o köpte en saab 90.
  det hade trasigt bromsrör vänster fram så jag pluggade igen det på den sidan så jag kunde köra hem utan bromsverkan vänster fram då, detta var ju även nödvändigt för att får en fungerande koppling efter som det går på samma system.
  När jag var precis hemma slutade kopplingen funka, hehe.
  Nån som har nått tips på vad det kan va? kan det va nått annat rör i systemet som dukat under på grund av högre tryck på det eller nått? eller kan det vara så att det fungerar igen när ja satt dit ett ordentligt bromsrör?

  #97418

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Du har troligen för lite bromsvätska i systemet. Kopplingsvätkebehållaren är sammanbyggd med bromsvätske dito. Byt det trasiga röret och passa även på att byta bromsvätska om detta inte nyligen är gjort nu när du i alla fall får in och böka med bromsledningarna.

  /B

  #97419

  anonymous
  Deltagare

  kanske missade o skriva alla symtom;)
  det var så att det droppade olja om det hela…så ut som det kom nån stans från växellådan. inte från det stället där jag pluggade igen bromröret….var dock rätt mörkt ute nu när ja kom hem så jag vet inte riktigt. ver ar ju dock som om det har gått läck på nått mer ställe på det rörsystemet…

  #97420

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Du får nog ta en titt på alla rör o slangar till både broms o koppling, kanske?

  /B

  #97421

  anonymous
  Deltagare

  jo….jag får la göra det…
  det som jag tycker är konstigt är att bromsen fungerar perfekt medans kopplingen inte fungerar alls…inget motsånd överhuvudtaget… hoppas det inte är en packning som gått eller nått;)
  sen när ja kolla under bilen var det ett hål i kopplingen på 1,5 * 3 cm… man ser ett kugg innanför. Ska säkert vara så men det är la bäst o kolla….ja är ju inte direkt jättehypad på bilar,.,,bara händig!(=

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng