SAAB 96 -64, med konstiga backspeglar.

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT SAAB 96 -64, med konstiga backspeglar.

 • Detta ämne har 4 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2008-01-29 14:56 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17410
  fredrik.a.
  Deltagare

  Hej! Farsan ska få hem en brun SAAB 96 -64 om ett tag. Men det är en sak som jag tycker är väldigt konstigt med den. Backspeglarna sitter på framskärmarna rätt så långt fram. Och det är inga riktiga husvagnsbackspeglar heller, för det är ingen så pass lång arm. Och jag tänkte höra om det är någon som vet om det är original, för där de sitter annars på dörrarna finns inga skruvhål eller nånting, och det syns inte att det är överspacklat eller så heller och lacken är ju original. Så jag tänkte om det var något speciellt med bilen. Jag har aldrig sett det förr på någon trubbnos. Den enda SAAB:en jag har sett det på är ett provexemplar till SAAB 99, fast de backspeglarna var runda medan de här är kantiga. Skulle vara spännande att få veta om det är original eller inte. Har tyvärr ingen bild.

  #117594
  stefan
  Deltagare

  skärmspeglar fanns som tillbehör på 60-70 talet i alla möjliga former och valörer så det är väl bara nån tidigare ägare som velat haft såna och monterat.

  #117623
  saab v4-ever
  Deltagare

  Jag hänger på Stefan! Med all sannolikhet tillbehörsspeglar. Till 64:a års modell ingick inte yttre speglar som standard. På min 64:a har dom endast tagit hål på vänstersidan.
  ///Harald

  #117641
  fredrik.a.
  Deltagare

  Jaha, det var så det låg till. Farsan pratade ju om hans föräldrars SAAB 96 från -61, och den hade de bara satt dit backspegel på vänster sida på. Men just den där modellen på backspegel har jag aldrig sett förut på någon gammal SAAB. Har kollat runt i böcker och på internet och allt möjligt, men jag har inte hittat någon. Så de kanske är värda att bevara. Den ena var ju glaset trasigt i, men det är ju inga problem att byta ut.

  #117702
  berth
  Deltagare

  Spara dem absolut på bilen, de är tillhör bilens historia

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng