Saab 96 rost problem&lösning

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Saab 96 rost problem&lösning

Detta ämne innehåller 6 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-06-28 16:13.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14433

  saabsport
  Deltagare

  Hejsan..
  Jag har en 96:a årsm. ’74. Jag köpte den för kanske 3 veckor sedan.den är egentligen i mycket bra skick förutom på de ställena där det finns rost.Igår då jag slipade lite fick jag en chock då jag tittade i bagageluckan,i luckan för reservhjulet.där fanns en svart nån slags matta limnmad på botten av luckan,och när jag slet lös mattan märkte jag att det fanns rost där.Jag slipade lite och märkte även att det fanns ett ungefär 15×2,5 cm:s hål rakt genom plåten, i skarven mellan botten och väggen.Jag funderade länge hur jag skulle fixa det,jag funderade på svetsning men eftersom jag bara är 17 år så har jag inte tillräckligt med pengar.( vi frågade av en firma vad det skulle kosta att svetsa en dörr och måla undersidan.De svarade att 800-1000euro för ena dörren!det är ca.8000-10000kr!)så jag tänkte det skulle bli fruktansvärt dyrt att svetsa bakpartiet, så jag funderade länge och kom fram till en sak: Glasfiber!Jag slipade upp det rostiga,strök ämnet (minns inte namnet just nu) på och lade glasfibermattor på.Det verkade fungera mycket bra!eftersom det inte är en bärande del av bilen så kan man laga det med glasfiber.sen bara målning på och det blir perfekt! (tror jag!)

  Har någon annan något liknande att tipsa om/berätta av egna erfarenheter?
  Tack!
  Niko

  #96130

  Hej Niko!
  Grattis till ditt första inlägg på klubbens hemsida och grattis också till din bil!
  Din glasfiberlagning är helt OK-kan hålla i många år om du håller efter plåten omkring lagningen med lite rostskyddsfärg!En svetsning i denna del kräver ju att tanken plockas bort-mycket arbete och dyrt om man ska ha hjälp!
  Priset på en dörrlagning var förskräckligt-du kan säkert hitta begagnade dörrar-en bättre lösning!Vilken färg har du på bilen?
  Det är viktigt att du får kontakt med andra Saab-entusiaster i Finland för råd och tips om var delar kan skaffas! Vill inte att du ska bli lurad och tappa intresset för Saab-hobbyn!
  Har du tankar på att komma till den internationella träffen här i södra Sverige i augusti?
  Du får gärna hålla kontakt med mig via min mail-adress!!

  Hälsn./KG

  #96131

  saabsport
  Deltagare

  Tack tack!
  Jag lär inte tappa intresset snabbt,jag är en ”Nyfödd”-saabentusiast!Det är väldigt dyrt att svetsa,så jag tror jag kör på glasfiberidén,den är ändå tillräckligt billig för mig!och om du tycker att det är bra så då måste det vara bra:)
  Jag fick faktiskt en reservdelsbil på köpet,men jag har inte ännu varit och hämtat den,så jag vet inte hur dörrarna ser ut på den.Färgen är ferrariröd.Den var någon slags orange ända till år 2000,då den målades om.(jag tror färgen hette YB11,men jag kan minnas helt fel!)
  Jag borde höra efter med andra entusiaster i Finland som du sa,men jag blev riktigt nyss medlem i den finska saab-klubben,så jag har inte ännu fått nån tidning av dem eller ens något alls.
  Hmm,Saabträffen verkar intressant,men jag har tyvärr inte tid eller möjlighet att komma dit då.(jag har inte ens körkort ännu,men jag får det i april,så jag kommer troligen på nåt möte nästa sommar!).

  Jag kan nog gärna hålla kontakt med dig på mailen!kan skicka några bilder på mikn bil&bilder över hur det är och blir med rosten!

  Tack igen.
  Niko

  #96132

  anonymous
  Deltagare

  Hallå!

  Jag känner igen din situation. Själv är jag 18, men skaffade min 99:a när jag var 16. Sedan har det bara blivit fler och fler bilar, allt till morsans stora glädje…
  Dock klappar hjärtat starkast för SAAB

  Om du har dåliga dörrar men inte vill svetsa så hörde jag ett tips en gång om att man skulle ta bort dörrsidan och fylla underdelen av dörren med byggskum som man sedan snyggar till med en kniv eller dyl. Pensla sedan på med lite hammarlack eller något annat skoj

  Har aldrig själv testat, men det går nog säker att få att se hyfsat ut, mycket beroende på vad man själv har för standard och/eller vad bilen är i för skick i övrigt. Personligen hör jag nog till den kategorin som tycker att popnitar är en uppfinning som borde belönas med nobelpris

  #96133

  saabsport
  Deltagare

  Hej.
  Det verkar som en bra idé det också!Måste prova flera saker jag lärt mig här idag!:)

  måste prova det.Jag har samma problem med morsan:P för vi har liksom 7 bilar i vår familj:P så de vill ta lite plats..

  Tack.
  Niko

  #96134

  anonymous
  Deltagare

  Färgen du menar , Y11B är ”indisk gul”, aka en typ av orange, och har blivit riktigt populär de senare åren.

  Keep It up killen !!

  // C

  #96135

  saabsport
  Deltagare

  Ok!tack,det är alltid trevligt att lära sig något nytt,så fortsätt lär mig mer!:)

  Måste tillägga att jag gjort framsteg i arbetet idag:
  -Rosten slipad,rostskyddsmålad och delvis glasfibrad (resten fibras ikväll)
  -Målfärgen inhandlad,skall även börja måla delvis ikväll

  så jag är riktigt nöjd!kan lägga upp bilder när den är färdig!

  Niko

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng