Saab 99 orkeslös

Forum Modellspecifika forum 90/99 Saab 99 orkeslös

Detta ämne innehåller 5 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-09-04 05:23.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14774

  anonymous
  Deltagare

  Hej,

  Jag har en Saab 99 2.0 L -74 (förgasare). Jag körde en längre tur på 20 mil tidigare idag utan problem. När jag skulle iväg lite senare var bilen helt orkeslös. Den känns seg på alla växlar, och även om jag trycker gasen i botten på 4:an är det omöjligt att komma över 90 kmh. Normalt är den t.om. piggare än den Peugot 206 jag brukar köra.

  Vad kan problemet bero på? Jag har tidigare slarvat lite med att använda blyersättning. Bilen baktänder ofta, när man släpper upp gasen. När man släpper upp gasen rullar den lite ryckigt.

  Tack på förhand,

  David

  #98160

  phermansson
  Deltagare

  Välkommen till forumet!
  Har du kollat ‘allt det vanliga’? Bensinfilter, tändstift, brytaravstånd, fördelarlock med mera.

  #98161

  97sonett
  Deltagare

  Hål i förgasarmembranet ?

  #98162

  anonymous
  Deltagare

  Tack!

  Tändstiften är bytta för ett par månader sedan, och det verkar som den går på alla cylindrar. Jag har inte kollat något mer, har begränsad kunskap om bilar i allmänhet.

  Innan jag börjar gräva, finns det något fel som verkar mer sannolikt än andra? Bilen har gått 25 000 mil, och fungerade utmärkt tidigare på dagen. Kan inte höra någon skillnad i på motorljudet. Kan det ha något att göra med koppling eller drivknutar? Varje gång jag lägger i trean skorrar det till, vilket det har gjort sedan jag köpte bilen.

  #98163

  phermansson
  Deltagare

  Nej koppling och drivknutar brukar inte göra att bilen går tungt. Är man inne på det spåret är det väl snarare anliggande bromsar man tänker på. Rullar den tungt och tappar fart mer än vanligt? Inga skumma lukter från hjulen? Kan du steka korv på fälgarna efter att ha kört en bit?
  Att den baktänder bör väl bero på felaktig tändinställning, eller något problem med tändningsdelarna. Att den ‘rullar ryckigt’… kanske samma sak, eller något med bränslefilter/förgasare.
  Alltid svårt att säga när man inte hört/sett/kännt själv… Min 2t kan tappa orken totalt ibland, men det beror på att fördelaren sitter lite dumt till. Lite för kraftigt regn eller vattenstänk så är fördelaren genomblöt och bilen går som skt… Bara att torka av den och gasa på igen
  Men men… Ska man börja gräva så är ju grundläggande service en bra början. Tändstift hade du bytt, så byt brytare, kondensator, rotor och fördelarlock. Kolla brytarinställningen. Byt bränslefilter. Något jag glömt?

  #98164

  pelle s
  Deltagare

  Kolla att det finns olja i förgasarens dämpkolv och att förgasarmembranet är helt.

  pelle

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng