SAAB 99 turbo startar inte.

Forum Modellspecifika forum 90/99 SAAB 99 turbo startar inte.

  • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2018-05-23 00:18 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #444713
    Ludvig Haglund
    Deltagare

    Hej, min turbo startar inte. Gick fint hela dagen tills jag stannade på ett ställe, detta har aldrig hänt förut med denna bil.
    När jag vrider på nyckeln tänds alla lampor som de skall, fläktar osv. Men när jag vrider till start släcks allt och inget händer, inget ljud ingenting.
    Någon som har erfarenheter och lösning på detta?

    Med vänlig hälsning, Ludvig

    #444714
    matthias r
    Deltagare

    Säkerligen(kan nästan lova det) så startar bilen om du springer igång den(alt. bogserar igång).
    Och då ligger felet i något av nedanstående delar.

    Kolla i följande ordning;
    Batteri
    Batterianslutningar,
    fortsätt till jordkabeln…
    och kolla sedan batteriets pluskabel dvs den som går från batteri till startmotor.
    Kolla särskilt noga den kabelns anslutning i startmotorn.

    Gå vidare till den lilla (gula) kabeln som aktiverar startmotorns solenoid, Ibland har den bara lossnat eller så har det oxiderat på det flatstift där den ska sitta

    Inga fel än? Då är det dags att mäta upp och kolla tändlåsets startkontakt.

    Hoppas du hittar felet nu, skriv vidare här annars!
    /Matte R

    #444715
    Ludvig Haglund
    Deltagare

    Säkerligen(kan nästan lova det) så startar bilen om du springer igång den(alt. bogserar igång). Och då ligger felet i något av nedanstående delar.
    Kolla i följande ordning; Batteri Batterianslutningar, fortsätt till jordkabeln… och kolla sedan batteriets pluskabel dvs den som går från batteri till startmotor. Kolla särskilt noga den kabelns anslutning i startmotorn.
    Gå vidare till den lilla (gula) kabeln som aktiverar startmotorns solenoid, Ibland har den bara lossnat eller så har det oxiderat på det flatstift där den ska sitta
    Inga fel än? Då är det dags att mäta upp och kolla tändlåsets startkontakt.
    Hoppas du hittar felet nu, skriv vidare här annars! /Matte R

    Tack för svaret!
    Ja jag glömde skriva det att jag lyckades få igång den via bogsering, efter det körde jag ner den i garaget, testade att starta och problemet var kvar.
    Ska kolla solenoiden i morgon!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng