Sidospegel på båda sidorna?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Sidospegel på båda sidorna?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2002-06-26 20:14 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8687
  anonymous
  Deltagare

  Jag har en 96 -62:a med endast sidospegel på den högra dörren. Det finns inga hål för en sidospegel på den vänstra dörren. Kan det vara så att den högra sidospegeln är en kvarleva från vänstertrafikens tid? Bilen är f.n. avställd. Vad kräver bilprovningen? Måste jag montera en sidospegel på vänstra dörren eller kan jag hävda att bilen var utrustad på detta viset från början?
  Mvh
  Staffan

  #64670
  roger96
  Deltagare

  Hej!
  1962 var inte backspeglar standard på 96:orna. Däremot hade 95:an spegel på höger sida. Speglar såldes som tillbehör och monterades då ibland endast på höger sida. Hos bilprovningen bör du kunna hävda att speglar ej var standard på bilen men det kan nog variera mellan olika besiktningsmän vad dom anser är tillåtet och inte. Så vitt jag vet ska det inte vara krav på någon backspegel alls på din bil. Först 1966 blev backspeglar standardutrustning, då på både höger och vänster sida.
  Lycka till! MVH RogerB

  #64671
  anonymous
  Deltagare

  Du behöver ej ha yttre speglar på din bil. Det har jag aldrig haft på mina 63or, bilprovningen har inte frågat på 40 år. Detta var tillbehör på denna tiden.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng