Skruvar som INTE sitter fast

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 TT / Skruvar som INTE sitter fast

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 TT / Skruvar som INTE sitter fast

  • Författare
    Inlägg
    • januari 17, 2007 at 07:13 #15437

      Halloj!

      Jag har skruvat en hel del med og900:or som jag haft som bruksbilar och jag har haft 3 st 96 kortnosar, lite V4 skruva har det också blivit… Men en sak har slagit mej! Skruvar (som man tror ska vara omöjliga att lossa) sitter nästan aldrig lika hårt fast på 96 TT som de alltid gör på nyare bilar!? :confused: Beror det på bättre ytbehandling på de äldre bilarna? Hade man råd med tjockare galvlager eller var ytbehandlingen “giftigare”? Att plåten var tjockare förr är väl ingen hemlighet… 😀

      Pelle

        januari 17, 2007 at 07:28 #102073

        Jag tror det beror på att de är tryckimpregnerade av TT-olja från motorrummet och bakåt. 🙂
        Nämen visst är det så som även jag har upplevt det. Jag har ett 93-vrak bakom ladan som är totalt genomrostat, men ska man ha loss en skruv så kan man nästan ta den för hand bara den lossats först. Doppade man alla skruv i nån klet först?

          januari 17, 2007 at 09:42 #102078

          Jag upplever samam sak som dagligen tampas med nyare vrak och samtidigt skruvar en del gammelbilar. Skrotade en V4 som stått utan framskärmar i evigheter och bromsok och annat var som bruna klumpar. Tänkte spara drivknutar och sånt och vis av erfarenhet av 99/900 spindelleder rustade man sig med skärbrännare och dylikt men icke. Det var bara att skruva loss allting då det lossnade så fint. inte antydan till rost på tvärskruvarna till spindelleden.
          Personligen är jag av den uppfattningen att allt det här beror på att det är ofantligt mycket mer skrot i råvaran nu än vad det var förr i tiden. Jag tror faktiskt inte att tillverkarna av skruv av mindre ädla former väljer ny råvara i nån större utsträckning……..

            januari 17, 2007 at 11:33 #102082

            Håller inte med helt och hållet på detta.
            Skrotade en 75:a V4 för 2 år sedan och tänkte spara hjulspindlar och drivaxlar. Bilen hade stått 10 år i ett plåtskjul. Tvärskruvarna till övre spindelleden satt som berget. Med 19 mm krafthylsa och förlängning på draget gick skruvarna av strax innanför skallen.
            I samma skjul har 2 andra V4:or fått fastnade spjällaxlar på 2 år. Brukar vanligtvis köra “reservdelsbilarna” varje sommar men hann inte 2005. Hade loss den ena förgasaren men det gick inte att få loss spjället så det fick bli en annan förgasare.

            Sabbe

              januari 17, 2007 at 14:44 #102083

              Jag har åxo funderat över detta när man mekar med gamla japanska bilar att skruvarna går av eller blir runddragna trots att man använder rätt verktyg och bilen inte är mer än tio år gammal. Är rätt övertygad om att det var bättre material i äldre skruvar, mindre kol i blandningen eller något sådant.
              Men det finns säkert någon här som vet exakt hur det befinner sig.
              Dom flesta Saabskruvar går dock att få loss med hjälp av värme (läs gassvets) och olja.
              Dom där J..la tvärskruvarna kan däremot rosta fast så att det enda sättet att få bort dom är att ta fram kapen och göra skäl för sitt nick.

            • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.