Söker turbo och APC kunnig!

Forum / Modellspecifika forum / OG900 / Söker turbo och APC kunnig!

Forum / Modellspecifika forum / OG900 / Söker turbo och APC kunnig!

  • Detta ämne är tomt.
  • Författare
    Inlägg
    • juni 18, 2020 at 20:51 #471911

      Hej!
      Ny här. Söker tips på kunnig verkstad eller individ som kan kontrollera om turbon och specifikt APC-systemet funkar som de ska på min 900 t8 1986. Den laddar men inte fullt. Drygt halva skalan på instrumentet och subjektivt inte full prestanda som jag minns det då det begav sig. Går i övrigt fint. 15k mil. SV Skåne.
      Mvh Björn

      Attachments:
        juni 19, 2020 at 12:07 #471917

        finns en Väldigt bra felsökningsguide här
        http://popeye.rty.nu/2004/apc_fels.htm

          juni 20, 2020 at 10:30 #471922

          Finns ju mkt folk runt Skåne som jobbar med Saab. Kanske någon kontaktar dig fast frågan är hur många som hänger på forumet.

          Popeys tips är ju jättebra, läs och följ! Mkt vanligt är ju läckage och slangar. Kolla ALLA. Tändningen står fel på många bilar, absolut värt kolla upp den. Grundladdet kan bli slappt också, kanske korta stången lite för att höja GLT och få lite mer tryck på slutet. Men det löser absolut inga andra problem, så att höja GLT för att lösa andra problem är helt fel väg att gå. Men på ett fungerande system i övrigt ger för lågt GLT för lågt tryck på slutet.

          Sen är ju stift, fördelar lock och rotor klassiker också, nytt där kan göra under. Allt åldras med tiden, även om det står….

          T8 1986 är ju inte alls lika komplex som T8 med Kat så det borde ju gå att få ordning på detta. Om bilen stått mkt så kan det ju också vara så att själv bränslehuvudet “K jettronic” är i behov av service, finns andra guider på det. Där har jag jag inte mkt att bidra med.

          Lycka till! /Martin.

        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.