Sonett stoler i 93 ?

Forum Modellspecifika forum 92/93 Sonett stoler i 93 ?

Detta ämne innehåller 6 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2009-10-07 21:17.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20888

  baard
  Deltagare

  Jeg har planer om å renovere et sett med Sonett III stoler, og bruke disse i 93ien min.

  Er det noen av dere som har brukt Sonett stoler i 93 eller 96, og som kan gi meg noen tips om ombygning av understell m.v ?

  Råd om renovering av selve stolen mottas også med takk !

  #146313

  baard
  Deltagare

  Er det ingen som har en ”McGyver-løsning” på dette ?

  #146321

  sonett
  Deltagare

  Någon erfarenhet av att montera Sonett stolar i en 93:a har jag inte men jag renoverade mina Sonett stolar själv.

  Stolarna var inte i något vidare bra skick. Jag började med att ta bort den gamla klädsel och sedan sprättade jag upp alla sömmar så att jag kunde använda de gamla bitarna som mallar, mallarna las ut på den nya vinylen och ritades av och så markerade jag vart sömmarna skulle vara på de nya bitarna. Jag använde en vanlig enkel symaskin som de flesta har hemma, särskilda nålar för att sy i vinyl/läder och extra stark sy tråd köpte jag dock.

  Den svåraste biten att sy var på toppen av ryggstödet, där kom jag inte åt att sy de synliga sömmarna utan jag blev tvungen att limma i stället, när jag sedan återmonterade klädseln så var det svårt att få till just den biten så att det blev riktigt bra. Mina säten blev lite knöliga på toppen och efteråt så har jag fått veta att man kan använda sig av lite plast folie (som man täcker mat med) så suger inte klädseln fast i skummgummit.

  När jag sedan fäste stolarna igen så började jag med att fästa de delarna som sitter fast under sitt/rygg dynorna, här var klädseln förstärkt med ståltrådar som var insydda i kanaler. Jag använde mig av lite grövre gassvets trådar och vek vinylen runt dessa och sydde sedan för att få en så tajt ficka som möjligt runt trådarna. Sedan var det bara att sätta i nya spikar i stolstommarna, bocka spikarna över svetstråden sträcka och limma med kontakt lim.

  När jag sedan kom till sitt/rygg dynorna så tillverkade jag nya i vinyl i stället för i tyg, jag har inte något behov av att ha min bil i original skick.

  Vinylremsor skars till, dessa las med utsidan mot varandra så att sömmarna kommer inåt ( så är för övrigt stolsklädseln sydd med, sy på insidan så att den färdiga klädseln är ut och in när den är färdig. Vänd rätt och sy de synliga sömmarna). Bitarna hade först anpassats efter stolens utformning dvs sittdynan smalnar av ju närmare ryggdynan man kommer. Runt dessa bitar så syddes en ram med vinyl som sedan kunde vikas över skummgummit i dynorna och limmas fast på baksidan. Dynorna limmades sedan fast i stolarna, i stolarnas framkant så veks klädseln till sittdynan över kanten och sattes fast med häftklammer i repet som är fastlimmat där.

  Så här blev slutresultatet, det tog mig några kvällar att färdigställa dessa till en kostnad av några hundra kr styck i materialkostnad.

  #146364

  baard
  Deltagare

  Tusen hjertelig tack. Dette gav meg et fint utgangspunkt for renovering av stolene.

  Foreløpig har jeg planer om å forsøke å feste stolene på understellet til 93/96 stoler.

  #146365

  johan josefsson
  Deltagare

  Jag har monterat sonett III stolar i en 96. Skruvade fast 2 vinkeljärn mellan original fäste i karossen och skruvade sen stolsfästena i dessa. Har tyvärr ingen bild.

  #146368

  baard
  Deltagare

  Hmm. Har du muligheter for å ta et bilde av dette ?
  Det har ingen hast !

  Hva gjorde du med ”tilgangen” til baksetet ?

  #146369

  johan josefsson
  Deltagare

  Baksäte? Sportbilar är väl nästan alltid 2-sitsiga?

  Bilen ifråga har bur monterad så baksätet sitter monterat bara för den tidstypiska känslan. Stolarna är ju skjutbara men det är inte enkelt att komma in där bak. Ett alternativ kan vara att köpa ett fälbart underrede som tex vissa rallytillbehörs-företag säljer. Då öppnas en ny värld av möjligheter…

  Tyvärr är det en kundbil som står långt ifrån mig så fotomöjlighet är begränsad.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng