Spacers?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Spacers?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2017-05-10 20:18 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #429944
  Robban
  Deltagare

  Hejsan Saabgänget 🙂

  Är helt ny här på forumet och har några frågor vad det gäller spacers till en 96:a, årsmodell 63. Är det samma bultmönster som Saab V4? Har kollat på dessa: http://butik.spacer.se/sv/produkter/spacers/saab/saab-96-v4-kampanjpaket.html

  Och slutligen, är det någon som har erfarenhet av spacers på tvåtaktarna?

  Mvh Robban

  #429953
  enor
  Deltagare

  Ja, samma bultmönster.

  Det viktigaste att tänka på när det gäller spacers på Saab 96 (både tvåtakt och fyrtakt) är att det är TRÅNGT i bakre hjulhusen. Med spacers monterade gäller det att fälgar och däck inte är för breda/breddar för mycket utåt för det tar lätt i skärmen vid fjädringsrörelser. Plus att det kan vara svårt att sätta på/ta av bakhjulen utan att lossa balataremmarna och släppa ner bakaxeln.

  Det finns fyrbultade bakre bromstrummor att köpa – om jag skulle åka fyrbultat på en 96a, skulle jag hellre skaffat ett par sådana och eventuellt nöjt mig med spacer fram, där problemen är mindre.

  #430028
  Robban
  Deltagare

  Tack och bock för en utförlig förklaring, ska se till att vara extra försiktig med fälgarna och se till att det passar bra, tack igen. 🙂

  Mvh Rob

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng