Stänkskydd SAAB99

Forum Modellspecifika forum 90/99 Stänkskydd SAAB99

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2007-06-03 21:00 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16131

  Jag har en familjeklenod som jag tagit hand om efter min fars kusin. Det är en SAAB 99, 70:a (6000 mil), och det mesta har jag fixat nu (nya bromsar, koppling, länkarmar etc). Det som återstår är att jag saknar stänkskydd höger bak samt att fixa den oxiderade röda lacken.

  Är det någon som har ett stänkskydd höger bak (se bild) och vad ska jag ta mig till med lacken? Jag har testat det mesta som finns på macken.

  #107424
  alfamats
  Deltagare

  Hej !
  Vill gratulera i första hand till en trevlig bil. Ang lacken så räcker det nog inte med mackprodukter och polera för hand är jag rädd för.Det krävs nog i värsta fall en roterande polermaskin och sedan en oscillerande maskin.Dessa maskiner finns att köpa billigt på tex rusta, biltema, byggvaruhus till en totalkostnad av 800-1000:- för bägge.Problemet är att det krävs lite rutin för att inte förstöra lacken med en roterande maskin.Den oscillerande maskinen är ganska förlåtande iallafall.Man kan ju börja med en osillerande först och testa.Ang rekondprodukter så finns det proffsprodukter som är relativt lätta att få tag på för oss konsumenter.Tex Mequiars (på Micro), Smartab,
  Lahega och Sonax Profiline som tas hem på beställning(Sonax profiline kan jag rekomendera)De tre sistnämda brukar finnas på olika biltillbehörsfirmor.Om man ska köpa allt detta så blir det ju en peng då rekondmtrl kostar en hel del och kommer i litersflaskor oftast.Så ett tips är väl att höra sig omkring om det finns ngn som redan har rekondgrejor och få det gjort utan staten inblandad.Blir nog billagast så.
  Jag har själv en röd och flammig 70:a som jag försökt polera,men tyvärr så var det för mycket skador i lacken, så det blir omlack .Ang stänskydd så har jag inga tips,men skulle du komma över flera så att du fick ngra över så är jag intresserad.Ang polering så finns det ett forum där du kan få lite tips om du skulle vara sugen.Stackens bilvårdsforum heter det.(Länken funkar inte hust nu) / Mvh Mats

  #107425
  torzan
  Deltagare

  Ser ingen bild(?!) men det här kan jag erbjuda….

  http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=44343214

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng